Foto: IMAGO
Landshold

- Jeg fokuserer på det danske landshold lige nu

Med skiftet til FC København er der kommet langt større fokus på Magnus Mattsson, der i den seneste tid også er kommet i det svenske fodboldforbunds søgelys. Efter tirsdagens nederlag til Manchester City har den nye FCK-stjerne dog slået fast, at han går efter at spille for Danmark.

Magnus Mattssons officielle debut for FC København bød på et øjeblik, som midtbanespilleren nok aldrig vil glemme. 

Efter en kæmpe fejl af Manchester City-målmand Ederson Moraes viste den nye FC København-stjerne nemlig sin formidable sparketeknik frem, da han fra kanten af feltet udplacerede brasilianeren og bragte de danske mestre på 1-1, hvilket sendte Parken i ekstase. 

Den 24-årige Magnus Mattsson virker selvsagt som en spiller, der går en særdeles lys fremtid i møde, og allerede få dage efter det store skifte til FC København var det svenske fodboldforbunds chef Stefan Petterson da også ude at slå fast, at man nu holder øje med den nye FC København-stjerne, der har en svensk far.  

Efter gårsdagens 3-1-nederlag til Manchester City blev Magnus Mattsson så interviewet af svenske TV4 Play, hvor FCK's målscorer blev spurgt til muligheden for at spille for Sverige. 

- Jeg fokuserer på det danske landshold lige nu. Jeg har ikke hørt noget om det svenske landshold, lød det fra Magnus Mattsson, der herefter tilføjede:

- Men jeg er selvfølgelig stolt over at være halvt svensk. Min far og min farmor er fra Helsingborg. 

Det var i begyndelsen af februar, at Stefan Petterson udtalte sig om det svenske fodboldforbunds interesse for Magnus Mattsson.

- Vi vil selvfølgelig holde øje med ham på en anden måde fra nu af. Så på den måde kan det ske. Dem, som holder øje med mulige landsholdsspillere, ser en masse spillere an. Mange af dem når aldrig til landsholdet.

- Jeg siger ikke, at det er tilfældet i hans case, men det er sådan, situationen er lige nu. Men det er klart, at hvis han leverer på et højt niveau, så kan det ændre sig, lød det dengang fra Petterson. 

Magnus Mattsson har spillet for flere danske ungdomslandshold. På U21-landsholdet blev det kun til en enkelt optræden, i en venskabskamp mod Mexico tilbage i 2019, hvor Mattsson stadig spillede for Silkeborg IF. 

Loading Poll...