Video : Tipsbladet
Landshold

Joker om banen: Har jo spillet meget i Parken

Mathias 'Zanka' Jørgensen ser gerne, at Danmarks træningsbane er i tip top stand, men han er sikker på, at det hele nok skal gå.

FREUDENSTADT (Tipsbladet): Danmarks træningsbane i Freudenstadt har fået en masse opmærksomhed de seneste uger, men tirsdag skal den stå sin store test, når det danske herrelandshold for første gang træner på den. 

Opmærksomhed fik banen også, da landsholdet for første gang mødte pressen nede i Tyskland tirsdag eftermiddag. Her skulle Mathias 'Zanka' Jørgensen blandt andet forholde sig til den, selv om han endnu ikke havde betrådt eller sågar set den. Det var kun de nærliggende kunstbaner, som han endnu havde set.

Derfor havde han da også overskud til at joke lidt omkring det ved at smide Parken ind i debatten, omend han erkender, at det naturligvis har en betydning for spillerne. 

- Selvfølgelig er vi da ærgerlige over, at den ikke bare står snorlige, det er der ikke nogen tvivl om. Men vi har fået at vide, at den er bedre, end den ser ud, og det er det, vi arbejder ud fra.

Hvor vigtigt er det for dig at træne på en god bane? 

- Altså... jeg har spillet rigtig, rigtig mange kampe i Parken, lyder det med et skævt smil fra forsvarsspilleren, hvilket får lokalet til at trække ekstra på smilebåndene. 

Herefter finder han dog en mere seriøs tone frem: 

- Selvfølgelig er det noget, og når man spiller ovre i England, så bliver man forvænt til, at man har nogle baner, som står lige så skarpt som deres kunstbaner derude. Men jeg er sikker på, at det nok skal gå.

Mathias 'Zanka' Jørgensen var i godt humør efter ankomsten til Tyskland. Foto: Malte Dunk

Ved siden af Mathias 'Zanka' Jørgensen havde landsholdet hevet Christian Nørkjær frem, så han kunne svare på alt omkring banens tilstand. 

Her erkender han, at det har været et forløb, som han aldrig nogensinde har været ude for før, og at han ikke har haft helt ro i maven, selv om han er meget positiv omkring tilstanden nu. 

Læs hele det interview her

Tipsbladet besøgte banen tidligere tirsdag for at se nærmere på den. Det kom der disse billeder ud af, og så er det op til læseren selv at bedømme, om det ser helt skarpt ud. 

Foto: Alamy