Video : Tipsbladet
EM

DBU-chef: Har aldrig oplevet sådan noget her før

DBU-chef Christian Nørkjær havde gerne været al virakken om træningsbanen i Freudenstadt foruden.

FREUDENSTADT (Tipsbladet): - Tal med Christian Nørkjær!

Landstræner Kasper Hjulmand mødte tirsdag eftermiddag den danske presse i Freudenstadt, og her var det helt store tema naturligvis den bane, som spillerne kort efter skulle ud og træne på - en bane, der har voldt store udfordringer.

Hjulmand henviste alle spørgsmål om banens beskaffenhed til Christian Nørkjær, der er chef for herrelandsholdet i DBU.

Han fastslår, at banen i Freudenstadt er, som den skal være, for det viser målingerne, men det har været en hektisk omgang for DBU at bevidne processen omkring banen, som UEFA i sidste ende er ansvarlig for.

- Jeg har aldrig været ude for sådan noget her før. Jeg kan godt lide, at alt kører, og vi er velforberedte, så det har ikke været rart, og det er en stressfaktor, jeg gerne havde været foruden, siger Nørkjær.

Tipsbladet besøgte træningsanlægget tirsdag ved middagtstid og kunne i den forbindelse tage nogle eksklusive billeder af plænen, der viser, at den forekommer ujævn flere steder.

Se billederne herunder:

Foto: Tipsbladet

Christian Nørkjær har undervejs i hele processen sat sin lid til Anders Faber Nielsen, der er groundsmanager hos DBU. Han har arbejdet intentest med banen i Freudenstadt og tilbagelagde mandag 42.000 skridt for at få det hele klar til landsholdets entré tirsdag.

- Det har været en kæmpe hjælp for mig, at jeg har Anders, som nok er den dygtigste herhjemme. Han har fulgt processen og har været hernede flere gange. Han har lige testet banen, og meldingen er, at den tester lige så godt som banen i Marienlyst. Så lige nu er vi rolige, siger Nørkjær.

Er der en reservebane klar?

- Ja, det har UEFA. Det er deres ansvar, men lige nu er der ikke noget, der tyder på, at plan A ikke bliver til noget.

Hvad er plan B og C?

- Det er, at der er en bane et andet sted, som vi kan bruge, hvis det bliver nødvendigt.

Har det været oppe at vende?

- Nej, for vi har ikke været så nervøse, som I (pressen, red.) har. Men jeg kan selvfølgelig godt forstå, at man kigger på det, og jeg vil sige det sådan, at hvis jeg ikke havde haft Anders hernede, havde jeg nok ikke sovet så roligt. 

Har du haft fuldstændig ro i maven de sidste par dage?

- Helt rolig i maven er jeg jo ikke, når jeg også har set de samme billeder som jer - i går var det et billede af en bane uden græs på flere steder. Men Anders har beroliget mig, så jeg har ikke været i total panik.

Er hele den her proces ikke noget, I bør tage tilbage til UEFA?

- Jo, der er ingen tvivl om, at UEFA kommer til at evaluere det her og kigge på, hvad der er gået galt. Men jeg vil gerne slå fast, at UEFA har gjort, hvad de kunne, siden vi tog beslutningen om at skifte den gamle bane, slutter Nørkjær. 

Det danske landshold har træningspas i Freudenstadt de kommende fire dage, inden grønsværen får en lille pause.