Karakterer: Danske profiler gjorde forskellen efter pausen

Tipsbladet.dk zoomer ind på det danske landsholds præstation mod Island.

Island skabte problemer for Danmark i første halvleg, men en målmandsfejl kort inden pausen satte Danmark i gang, og i anden halvleg gjorde man tingene færdige.

Vi kigger nærmere på danskernes præstationer.

Kasper Schmeichel - 3 bolde
Det var ikke alverden, Kasper Schmeichel havde at lave, men han var på plads, når der var brug for det. Han havde et par enkelte store redninger i både første og anden halvleg.

Daniel Wass - 3 bolde
En solid præstation af højrebacken. En horribel tilbagelægning var lige ved at koste i indledningen, men Wass fik rejst sig og gjorde overordnet set en fin figur. Særligt i første halvleg havde han en række knivskarpe indlæg.

Simon Kjær - 4 bolde
Forsvarsspilleren løste sine defensive opgaver ganske godt, og det var sjældent, Island blev farlige. Han havde desuden flere fornuftige pasninger frem i banen.

Andreas Christensen - 4 bolde
Sammen med Simon Kjær sørgede 'AC' for, at det ikke var mange muligheder, værterne kom frem til. Igen viste han også stor styrke med bolden, og han var afgørende for den første del af Danmarks opbygningsspil.

Robert Skov (ud 79.) - 3 bolde
Scorede et suverænt mål til 3-0, men det er stadig svært at se, at venstreback skulle være hans bedste position. Det var markant bedre end mod Belgien, men han kommer stadig i for få gode situationer.

Thomas Delaney - 4 bolde
Stærk indsats af Dortmund-spilleren. Han var som altid god for en imponerende arbejdsindsats, og så fik han ydermere involveret sig fint i det offensive.

Christian Eriksen - 4 bolde
Det var ikke alt, der var lige skarpt fra Christian Eriksen, men han formår alligevel at løfte den store opgave, det er at binde forsvar og angreb sammen. I første halvleg havde han det svært, men da der blev mere plads efter pausen, viste han klassen og scorede et flot mål.

Pierre-Emile Højbjerg - 3 bolde
Der er stadig problemer for Pierre-Emile Højbjerg på det danske landshold. Denne gang var indsatsen anonym, om end han arbejdede hårdt i begge retninger.

Martin Braithwaite (ud 86.) - 3 bolde
Det kan være svært at forstå, hvordan Martin Braithwaite kan spille for FC Barcelona, og selv om der kommer nogle gode ting undervejs, er det overordnet set ikke meget, han rent offensivt bidrager med. Det var godkendt, men kan uden tvivl blive bedre.

Kasper Dolberg (ud 79.) - 2 bolde
Var ikke meget involveret og blev sjældent farlig. Han har lignet Hjulmands førsteangriber indtil nu, men det skal måske overvejes frem mod de næste landskampe.

Yussuf Poulsen (ud 66.) - 2 bolde
Yussuf Poulsen har det svært, når modstanderen stiller sig langt tilbage og lukker af, som Island gjorde. Man sidder ikke med følelsen af, at det er ham, der kan gøre den offensive forskel. Omvendt er han ekstrem vigtig for det danske pres- og erobringsspil.

Andreas Skov Olsen (ind 66.) - 2 bolde
Bologna-spilleren kom ind på et tidspunkt, hvor der var blevet mere plads til Danmark, og det taget i betragtning kunne man godt have forventet mere - især efter hans flotte præstation mod Færøerne.

Joakim Mæhle (ind 79.) - UB
Pione Sisto (ind 79.) - UB
Mathias 'Zanka' Jørgensen (ind 87.) - UB

Kasper Hjulmand - 3 bolde
Resultatet er imponerende og ser overbevisende ud, men faktum er, at Danmark havde problemer i første halvleg. At de danske spillere forsøgte med mange tidlige indlæg inden pausen virker ikke som noget, Hjulmand havde bedt dem om, og de stærke islændige håndterede det også uden problemer. Først da man kom foran efter et større målmandskoks, blev der plads til de danske spillere, og så blev Island sat på plads.