• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Oliver Okstrøm

Kritiserer Solbakkens Norge: Det dårligste i 25 år

Foto: Getty Images

Særligt forsvaret får sig en tur af den tidligere landsholdsspiller Kjetil Rekdal.

Af Oliver Okstrøm

Norge må stadig drømme sig tilbage til 2000, hvis de skal finde et år, hvor de senest har været med til en slutrunde. Det lykkedes dem heller ikke denne gang at komme med til en, da Spanien og Skotland endte foran dem i deres pulje.

Efter Norges sidste kamp, som endte 3-3 mod Skotland, hvor begge landes skæbne allerede stod klar inden, var der kritik af Solbakkens Norge. Det kom fra den norske træner Kjetil Rekdal i NRK-studiet søndag aften.

Her ser han på det samlede billede af kvalifikationen, hvor det kun var mod Cypern, at man kunne holde nullet.

- Vi er blevet fortalt om det zoneforsvar, som vi har, som er så fantastisk. Men vi lader mål gå ind, så vi kommer bagud i de afgørende kampe, lyder det fra Rekdal, der tilbage i 90'erne spillede sammen med Solbakken på landsholdet.

Der bliver dog peget på, at der er fremgang at spore for det norske landshold, men den køber Rekdal ikke.

- Det er muligt, og jeg skal ikke argumentere mod, at der er fremgang på bestemte ting. Men resultatet - som trods alt er det vigtigste - er det dårligste i 25 år i en EM-kvalifikation, siger han og fortsætter:

- Så kan man ikke snakke om fremgang. Hvornår begynder vi at vinde kampe? Om 10 år? Fem år? Otte år? Ni, spørger han retorisk.

Særligt en hjemmekamp mod Skotland, der blev tabt i de sidste minutter blev meget afgørende for Norges muligheder. Den kamp får også stadig Solbakken til at vågne om natten, fortæller han. Læs mere om det her.