• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Mathias Høj Jensen

Landsholdet med særligt ritual: Sang før kampstart

Foto: Getty Images

Det danske landshold har et ritual om at spille den samme sang i omklædningsrummet lige før kampstart, og især en spiller har ansvaret for musikken.

Af Mathias Høj Jensen

Det er den samme sang, der bliver spillet på højtaleren i omklædningsrummet, hver gang det danske landshold er på vej ud på banen til kampstart.

Det fortæller Pierre Emile Højbjerg til DR.

Lørdag skal det danske landshold igen i aktion ved EM-slutrunden. Her venter Tjekkiet i kvartfinalen, som bliver spillet i Baku i Aserbajdsjan.

Mathias Zanka Jørgensen er umiddel ikke tilset en rolle i startopstillingen, men midtstopperen har i stedet en særlig rolle som DJ i omklædningsrummet. Her afspiller han den svenske sang Opus af Eric Prydtz som det sidste, inden spillerne går på banen.

- Vi har en DJ i Zanka, der spiller den samme sang hver gang, inden vi går ud. Så ved vi alle sammen, at vi har fire minutter til at gøre os klar og gå ud, siger Højbjerg.

- Den tror jeg alle er enige i... Jeg ved ikke, hvad den (sangen, red.) hedder, men der er ikke meget sang i den, lad mig sige det sådan.

Til lørdagens kvartfinale mod Tjekkiet skal det danske landshold også op på de helt høje noter, når der er kampstart klokken 18.00 i Baku.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020