Foto: Getty Images
Landshold

Landsholdsdebut tæt på? Frier til Kasper Hjulmand

Matt O'Riley har fundet formen på det helt rigtige tidspunkt. Nu håber han på, at det giver ham en udtagelse til det danske A-landshold.

Engelsk-danske Matt O'Riley valgte for et år siden at repræsentere Danmark.

Dengang blev Celtic-profilen udtaget til U21-landsholdet, hvor han siden har spillet seks kampe og scoret to mål. Drømmen har dog hele tiden været at repræsentere det danske A-landshold.

Det er endnu ikke lykkedes, men nu frier Matt O'Riley offentligt til Kasper Hjulmand i håbet om, at han kan bruge ham næste gang landstræneren skal udtage sin trup.

- Mit niveau tidligere på sæsonen var også godt, men samtidig vil jeg blive set på som en vinder, hvis jeg vinder trofæer, som jeg forhåbentligt gør. Derfra er håbet, at der er brug for vindere i landsholdets omklædningsrum. Hvis de ringer mig op, så siger jeg i hvert fald ikke nej, fortæller Matt O'Riley til The Scotsman.

22-årige Matt O'Riley er født og opvokset i England, men han har en dansk mor, og kan den vej igennem repræsentere Danmark. Midtbanespilleren har allerede haft de første positive snakke med Kasper Hjulmand.

- Jeg har været så heldig, at jeg har trænet med landsholdet et par gange, hvor Morten Wieghorst og Kasper Hjulmand også var der. De har kun været søde mod mig, når vi har talt sammen.

Matt O'Riley spiller til dagligt på midtbanen i Celtic, hvor han har bidraget med fire mål og 12 assister i denne sæson. Selvom han imponerer i den skotske storklub, så anerkender O'Riley, at konkurrencen på landsholdets midtbane er stor.

- Midtbanen på det danske landshold er et af deres stærkeste kort, hvilket kun er godt i forhold til en sund konkurrence. Så det bliver ikke nemt at bryde ind på holdet, slår Matt O'Riley fast.

Matt O'Riley har sine kvaliteter på midtbanen som spilskaber, hvor han gerne vil sætte sine holdkammerater op. Her vil han skulle kæmpe med Christian Eriksen, Mikkel Damsgaard, Philip Billing og Mathias Jensen om pladsen.

Matt O'Riley har mulighed for at få sin debut for Danmark i juni, når man møder Nordirdland og Slovenien i EM-kvalifikationen. Det skotske mesterskab og pokalfinalen er indenfor rækkevidde i denne sæson for Matt O'Riley og Celtic.