• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Karl Dorph Søe

Lukas Lerager på landsholdet? Én ting står i vejen

Foto: Getty Images

Tidligere landsholdsspiller og nuværende Superliga-ekspert Flemming Povlsen vurderer, hvorvidt FCK-profil Lukas Lerager kan vende tilbage på landsholdet.

Af Karl Dorph Søe

Lukas Lerager har spillet en stor sæson i Superligaen, og den 29-årige midtbanespiller er igen med i samtalen om det danske landshold.

FCK-profilen fik debut i rødt og hvidt i 2017 under Åge Hareide og nåede at optræde 10 gange, men Lerager har endnu ikke været på banen under Kasper Hjulmand, siden han overtog posten i 2020.

Spørger man fodboldekspert og tidligere landsholdsspiller Flemming Povlsen, er han dog en kandidat til at blive udtaget i fremtiden.

- Hvis Delaney ikke er til rådighed, kunne man godt bruge ham. De er lidt samme spilletyper, en boks-til-boks-spiller, der også kommer i feltet og scorer mål. Han har jo været med før, fortæller Flemming Povlsen til Discovery. 

Én ting står dog i vejen for, at den tidligere Genoa-spiller kan trække i landsholdstrøjen igen, hvis man spørger Flemming Povlsen. 

- Han er på vej, det kræver bare konstante præstationer. Og så kræver det måske også, under Hjulmand, at man ikke spiller i Superligaen for at komme ind og få en rolle på landsholdet. Det har han nok gjort op med sig selv, da han kom hjem fra udlandet, at nu er det Superligaen, der gælder. Så kan det være, at det er slut med landsholdet på den parameter, fortæller Povlsen.  

Det er dog ikke umuligt at komme på landsholdet under Kasper Hjulmand, hvis man spiller i Superligaen. Ved sidste landsholdssamlig var både Elias Jelert, Mohamed Daramy og Mads Hermansen fra henholdsvis FCK og Brøndby at finde i truppen.

Lukas Lerager forlod den danske Superliga, da han i 2016 byttede Viborg FF ud med belgiske Zulte Waregem. Efter et længere udelandseventyr, hvor han tørnede ud for Bordeaux og Genoa, vendte han tilbage til dansk fodbold i 2021, da han skiftede til FC København på en lejeaftale. Midtbanegeneralen skiftede efterfølgende til hovedstadsklubben på en permanent aftale. 

Den tidligere AB-spiller har siden spillet en vigtig rolle for "Løverne" og var en vigtig brik på sidste sæsons mesterskabshold.