Landshold Martin Davidsen

Martin Jørgensen bliver assistent på landsholdet

Martin Jørgensen bliver assistent på landsholdet
Foto: Jens Henrik Daugaard/Polfoto

Landsholdet indlemmer Martin Jørgensen i trænerteamet bag Morten Olsen.

Af Martin Davidsen

Ebbe Sand stoppede sidste år som assistenttræner på det danske landshold, men nu er hans afløser fundet. DBU har således ansat Martin Jørgensen som en del af trænerstaben på det danske A-landshold. Det oplyser fodboldforbundet på sit website. 

Martin Jørgensen kommer til at være en del af landsholdets trænerteam, der udover Morten Olsen tæller Peter Bonde, Lars Høgh og Torben Storm.

Morten Olsen ser frem til at have Martin Jørgensen som en del af staben.

- Det er bestemt ikke alle spillere, man kan tage ind i en trænertrup på den måde, som vi gør med Martin. Han har i mange år været en kulturbærer på det danske landshold og er accepteret og respekteret både på og uden for landsholdet, siger Morten Olsen til dbu.dk.

- Det er vigtigt med et naturligt led mellem trænere og spillere, der gør, at afstanden mellem trænerstab og trup ikke bliver så lang. Det er her Martin kommer ind i billedet. Vi havde samme oplevelse med Ebbe Sand som træner – spillerne var rigtig glade for at have ham i rollen som mellemled, tilføjer han. 

Martin Jørgensen regner med at drage nytte af, at hans aktive karriere ikke ligger langt tilbage i tiden. 

- Jeg ser stadig tingene lidt som en spiller. Derfor kan jeg se, når nogle ting fungerer virkelig godt på en taktiktavle, men mindre godt på grønsværen. Det er her, jeg virkelig kan gøre en forskel, siger han. 

Martin Jørgensen tiltræder formelt landsholdets trænerteam den 1. marts, hvor han skal være en del af forberdelserne til landskampen mod USA, der spilles i Aarhus 6. marts. 

Jørgensen fortsætter ligeledes som træner for AGF's U/14-hold.