• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Jacob Quvang

- Nordmændene må smile over Haaland-sammenligning

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Rasmus Højlund har taget det danske landshold med storm i disse dage, og det hænder, at han bliver sammenlignet med selveste Erling Haaland.

Af Jacob Quvang

Evnen til at score masser af mål. Den brølstærke fysiske styrke kombineret med en rå hurtighed. Knastørre afslutninger og en ukuelig vilje til at ofre sig i feltet for at prikke bolden i kassen. 

Det lyder meget som norske Erling Haaland, som har mestret disse angriberegenskaber gennem en årrække nu, og som gør ham til en af verdens absolut bedste angribere. 

Ingen vil til gengæld brokke sig, hvis man propper Rasmus Højlund ind i samme beskrivelse efter danskerens forrygende målshow i de to seneste landskampe, hvor han først scorede hattrick mod Finland og siden fulgte op med to scoringer mod Kasakhstan. 

Den brandvarme danske angriber bliver i øjeblikket sammenlignet med Erling Haaland. Både på grund af sin måde at spille på, men også på grund af sit udseende. Sammenligningen må more nordmændene, lyder det fra Tipsbladets chefredaktør på print, Troels Bager Thøgersen.

- Er det Haaland Light? Haaland Extra Strength? Vi ved det ikke endnu, og hvis jeg er nordmand, smiler jeg nok lidt over danskernes sammenligning af Rasmus Højlund med den norske verdensstjerne. Men sikke da et gennembrud, Højlund får i disse dage.

- Selvfølgelig er det her ikke verdensklasse-modstandere. Finland er middelmådig, Kasakhstan er decideret ringe efter europæisk målestok, og Danmark endte jo med at tabe til dem på skandaløs vis. Højlund kan jo ikke gøre andet end at bombe modstanderne i sænk, og det har han da virkelig gjort de seneste fire dage, hold op for et show, lyder det fra Troels Bager Thøgersen. 

Ikke set siden Bendtner og Elkjær
Rasmus Højlund har braget ind på scenen som den med afstand mest interessante danske angriber i øjeblikket. En position, som Danmark har haft sine udfordringer med i de seneste år, hvor spillere som Andreas Cornelius og Kasper Dolberg aldrig kontinuerligt har gjort pladsen til deres egen.

Det er Højlund så sandelig i gang med, og det bringer tankerne tilbage på tidligere landsholdsbombere som Preben Elkjær og Nicklas Bendtner.

- Vi har jo ikke set lignende på Danmarks landshold bortset fra Preben Elkjær og Nicklas Bendtner i hans bedste perioder. Bendtner var også uforfærdet på samme måde, som Højlund er, og det lover virkelig godt for hans fremtid på landsholdet.

- Selvfølgelig holder han ikke et snit på et mål per kamp, og da slet ikke flere par kamp som i denne uge, men mindre kan også gøre det.

Det danske landshold har fået en del røg ovenpå det chokerende nederlag til Kasakhstan. Det har ikke været gode måneder for landsholdet, som også floppede stort ved VM. Derfor skal Hjulmand være glad for, at der er dumpet en brandvarm angriber ned til ham, lyder det.

- Sikke en gave til et landshold og en Kasper Hjulmand, der er under pres efter et katastrofe-VM med krise på og udenfor banen og det elendige Kasakhstan-nederlag. Tænk, hvor de var uden Højlund, spørger Troels Bager Thøgersen.

Det er altid svært at svare på. Den tidligere FCK-angriber scorede alle Danmarks mål i de to seneste landskampe, og man kan kun spekulere over, hvordan det var gået uden ham. 

Sikkert er det, at Danmark har fået sig en varm angriber, som leder tankerne hen mod et norsk målmonster. Så kan nordmændene få lov til at smile over den sammenligning.

I videoen over afspilleren ser Tipsbladet nærmere på Rasmus Højlunds fantomkarriere på det danske landshold og diskuterer, hvorvidt han burde have været med ved VM.