Video : Tipsbladet
Landshold

Fremtidig dansk landstræner?: Her er hans reaktion

Mainz-cheftræner Bo Henriksen er tidligere blevet rost af Kasper Hjulmand, og Henriksen fortæller til Tipsbladet, at han stadig går med en drøm om at blive dansk landstræner en dag.

Bo Henriksen gjorde det umulige i Mainz.

Jeg tror, at jeg har fået 400 sms’er.

Bo Henriksen
Mainz-cheftræner

Han fik vendt en truende nedtur til en kæmpe succes, da den danske cheftræner reddede den tyske klub fra nedrykning til Bundesligaen.

Tidligere har Kasper Hjulmand været ude med ros af Bo Henriksen, og Hjulmand har nævnt, at han godt kunne se den tidligere FC Midtjylland-træner som landstræner på sigt.

Henriksen fortæller til Tipsbladet, at han har modtaget lykønskninger fra nær og fjern for de flotte præstationer på trænerbænken.

- Nu er det ikke kun Kasper (Hjulmand, red.). Jeg tror, at jeg har fået 400 sms’er, og jeg synes, at vi er gode i branchen til at lykønske hinanden, når vi laver nogle store ting. Der er heldigvis mange store ting, der er blevet lavet fra danske trænere. Den vej rundt skal vi rose hinanden, og det gør vi også med Thomas Frank og Brian Priske.

- Det er vi gode til, fordi vi kender hinanden så godt alle sammen, fordi vi på et eller andet niveau har ramt ind i hinanden i forhold til træneruddannelse. Den vej rundt er det fedt at blive anerkendt. Det kan vi alle sammen godt lide. Det er fedt, at sammenholdet er intakt.

- Nu har vi også lige lavet en gruppe for de danske trænere i udlandet, og vi har nogle kurser rundt omkring. Jeg fik også rost alle dem, som gjorde det godt. Jeg har også rost Thomasberg, som har gjort det rigtig godt i FC Midtjylland og vandt mesterskabet. Det skal vi gøre. Det er en vigtig del af det, siger Bo Henriksen til Tipsbladet.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: Alamy

Man skal drømme
49-årige Henriksen har tidligere nævnt, at han drømmer om at blive dansk landstræner på et tidspunkt, og den drøm lever stadig.

- Det er slet ikke mit fokus lige nu. Jeg håber, at Hjulmand kommer til at blive der de næste otte år. Det betyder, at han har gjort det godt og vundet fodboldkampe. Længere er den jo ikke, men derfor skal man have det som drøm på et eller andet tidspunkt.

- Det er jo kun fedt, at vi drømmer. Lige nu håber jeg, at Danmark vinder. Det er det eneste, som det drejer sig om for mig, fordi vi er alle sammen fans af det danske landshold. Hvad de viste mod England, var rigtig flot, siger Bo Henriksen til Tipsbladet.

I øjeblikket er Henriksen blandt andet rygtet til Burnley, og det rygte har Tipsbladet forholdt ham. Læs mere her.