Landshold Lars Gram-Hanssen

Officielt: Rangnick bliver landstræner - møder DK

Foto: Getty Images

Det er nu bekræftet, at Ralf Rangnick overtager jobbet som landstræner for Østrig. Tyskerens anden kamp i spidsen for østrigerne bliver en hjemmekamp mod Danmark.

Af Lars Gram-Hanssen

Danmark møder Østrig i Nations League den 6. juni, og her kommer Ralf Rangnick til at stå på sidelinien. 

Således er det nu blevet meldt officielt ud, at den nuværende Manchester United-cheftræner til maj bliver landstræner for Østrig. Det skriver Manchester United på klubbens hjemmeside. 

Her fremgår det, at Ralf Rangnick har indgået en to-årig aftale med det østrigske fodboldforbund. En aftale, der automatisk forlænges med to år, hvis Østrig kvalificerer sig til EM i 2024.

- Jeg tager over som landstræner for Østrig efter sæsonen, men jeg kommer til at fortsætte som konsulent for Manchester United. Jeg ser virkelig frem til at hjælpe med at bidrage til, at United igen bliver en magtfaktor. Det er en ære for mig at overtage denne rolle [som østrigsk landstræner, red.]. Muligheden for at deltage i EM i Tyskland med et ungt hold, der er sultent efter succes, fylder mig med masser af forventninger, lyder det fra Ralf Rangnick i pressemeddelelsen. 

Ralf Rangnicks sidste opgave som Manchester United-cheftræner er udekampen mod Crystal Palace den 22. maj. Rangnicks første kamp i spidsen for Østrig bliver udekampen mod Kroatien den 3. juni.