Optakt: Armenien - Danmark
Illustration
Landshold

Optakt: Armenien - Danmark

Danmark har brug for en sejr i Armenien for at holde VM-håbet i live. 

Status:
Det er ikke let at blive klog på UEFA's VM-kvalifikationsgruppe B, hvor alle kan slå alle – og gør det på kryds og på tværs. Den danske Superliga fremstår som en forudsigelig B-film i forhold til de mange overraskende resultater i gruppen, og Armeniens fodboldlandshold er vel nok det bedste eksempel. 

Det ene øjeblik kan det tabe 0-1 til Malta, hvorefter man vinder 4-0 ude over Danmark samt 2-1 over Tjekkiet. Man kan ganske enkelt ikke vide sig sikker på noget – og det bliver næppe nemmere at forudsige resultatet, nu hvor Armenien må undvære målmandsprofilen Berezovsky samt målmaskinen med Randers-rødderne Yura Movsisyan. 

Ét er dog sikkert: Danmark har brug for en sejr og et selvtillidsboost, der kan vække gløden i spillernes øjne samt opbakningen fra fodboldfolket, mediemenneskerne og Familien Jensen med slumretæppet i tv-stuerne. 

Man behøver ikke den store Texas TI84-lommregner for at knække den danske kvalifikationskode: Der skal lutter sejre til for at VM-håbet kan holdes i live, og derfor bliver det en spændende test af Morten Olsens tapre mænd i Jerevan tirsdag aften. 

Landstræneren må se bort fra Nicklas Pedersen, og der bliver sandsynligvis også rokeret rundt på et par andre pladser. Lars Jacobsen meldes småskadet, Rasmus Falk glider sandsynligvis ud af startopstillingen til fordel for Michael Krohn-Dehli og så er der spørgsmålstegn i midterforsvaret, på den centrale midtbane og i angrebet. Simon Kjær er truet i bagerste geled, Niki Zimling banker på til midtbanen, og i angrebet står valget mellem Simon Makienok, Nicki Bille og Nicklas Helenius – foruden diverse angribere, der bærer det moderne begreb 'falske niere.' 

Form (VM-kval):
Armenien: T-T-T-V-V
Danmark: T-V-U-T-V  

Dom:
Det danske landshold har før leveret, når det har haft ryggen mod muren, og det kan det sagtens gøre igen. Der tales også om stolte vikingebegreber som revanchetørst og hævngerrighed efter det ynkværdige 0-4-nederlag i Parken hin juniaften, da sommeren atter var foran os. Nu er solen på vej ned, men det danske landshold kan sørge for lyse septemberstunder med en arbejdssejr i Armenien, der jo må undvære et par profiler. Vi tror på endnu en dansk 2-1-sejr.

Bud på startopstillinger:
Armenien: Berezovski – Hovsepyan, Edigaryan, Haroyan, Mkoyan – Özbiliz, Mkrtchyan, Chazaryan, Hovhannisyan – Mkhitaryan, Sarkisov
Skader: Berezovsky
Karantæner: Movsisyan, Arzumanyan

Danmark (4-3-3): Andersen – Ankersen, Bjelland, Agger, Boilesen – Zimling, Kvist, Eriksen – Braithwaite, Bille, Krohn-Dehli
Skader: N. Pedersen, N. Jørgensen, Cornelius
Karantæner: Ingen 

På tv: Tirsdag klokken 18.00 på 6'eren