Video : Tipsbladet
Landshold

På vippen til EM-trup: O'Riley overgås kun af én

På trods af en vild sæson i Celtic er Matt O'Riley en af de spillere, der er mest usikkerhed om forud for torsdagens EM-udtagelse, hvor Kasper Hjulmand offentliggør sin trup til slutrunden. Den danske offensivspiller har ellers været en af de bedste unge spillere i Europa i denne sæson, når det kommer til målinvolveringer.

Efter længere tid med gæt og spekulationer får vi i morgen udløst spændingen, når Kasper Hjulmand løfter sløret for de 26 spillere, som landstræneren tager med til EM-slutrunden i Tyskland. 

Og et af de helt store spørgsmål er, om Kasper Hjulmand vælger at finde plads til Celtic-stjernen Matt O'Riley, der i denne sæson har været fuldstændigt dominerende i den skotske liga. 

På landsholdet er det dog kun blevet til to optrædener indtil videre. Debuten kom i 2-0-nederlaget til Nordirland i november, mens Matt O'Riley fik den sidste halve time i 2-0-sejren over Færøerne i marts. 

Uanset om han kommer med i EM-truppen eller ej, kan Matt O'Riley dog glæde sig over en sæson, hvor han i den grad har fået skabt sig et navn. Udover dominansen i den skotske liga blev det også til stærke præstationer i Champions League, hvor den 23-årige dansker blandt andet stod for assister mod storhold som Lazio og Atlético Madrid. 

Hele 19 mål og 18 assister er det blevet til for Matt O'Riley, der i Europas 11 bedste ligaer har været en af de spillere med flest målinvolveringer i denne sæson.

Tal fra Opta viser desuden, at Matt O'Riley i Europas 11 største ligaer er den næstyngste spiller med minimum 30 målinvolveringer. Listen inkluderer navne som Erling Haaland og Kylian Mbappé, der begge er ældre end Matt O'Riley. 

Dominerende i Skotland
I den hjemlige liga ligger Matt O'Riley også godt til i mange offensive statistikker, hvilket ikke er så overraskende, idet danskeren blev nummer to på topscorerlisten og samtidig endte med at blive spilleren med flest assister i den skotske Premiership. 

Med 109 afslutninger og 93 skabte chancer er Matt O'Riley den spiller i hele den skotske liga, der har været involveret i flest chancer i denne sæson. 

Problemet for Matt O'Riley kan dog blive, at Kasper Hjulmand formentlig prioriterer at udtage spillere fra de allerstørste ligaer. 

- Så skal man sætte det ind i den kontekst om, hvordan den skotske liga er i forhold til Superligaen, Bundesligaen eller Spanien. Det er vi jo fuldstændig klar over. Der er konstante overvejelser, udtalte Kasper Hjulmand i sidste uge til Tipsbladet om Matt O'Rileys muligheder for at komme med i EM-truppen. 

Tipsbladet har forsøgt at forudse de 26 navne, som Kasper Hjulmand hiver op af hatten torsdag eftermiddag. Det kan du læse om HER