• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

Revser venskabskampe: Uansvarligt og meget svært at fatte

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Jonas Baer-Hoffmann, der er generalsekretær for den internationale spillerforening, forstår ikke, at landsholdene spiller testkampe midt i coronapandemien.

Af Anders Dehn

- Det er meget svært at fatte fra et sportsligt og helbredsmæssigt perspektiv, at de her kampe skulle prioriteres, hvis der er alvorlige risici.

En af de ledende figurer i den internationale spillerforening, FIFPro, langer ud efter landsholdenes venskabskampe. Jonas Baer-Hoffmann, generalsekretær i FIFPro, er både bekymret for smittefaren ved, at landshold rejser på kryds og tværs i Europa, og effekterne ved de karantæneforanstaltninger, man må tage, hvis man smittes.

Læs også:Malmö-dansker om landsholdet: Håber jeg er med næste gang

En lang række landshold har den seneste halvanden uge både spillet Nations League-opgør, som trods alt er turneringskampe, og venskabskampe. Danmark mødte eksempelvis Færøerne i Herning inden de to Nations League-besøg i Island og England.

- Det, vi ser nu især i Europa, er, at risikoen kommer op på et niveau, som simpelthen er uansvarligt, og så kan en venskabskamp selvfølgelig ikke retfærdiggøre nogen form for risiko mod spillernes helbred, siger Baer-Hoffmann til BBC.

Læs også:Kasper Hjulmand trods sejr: Havde problemer med venstre forsvarsside

Han mener, at de nationale forbund har presset venskabskampene igennem af økonomiske hensyn, men efterlyser, at der fra centralt hold - hvilket vil sige UEFA eller FIFA - tages en fælles beslutning angående venskabskampene.

FIFPros kritik kan blusse op igen til november. Her er der igen landsholdspause med tre kampe for nogle hold. Danmark skal eksempelvis møde Sverige i endnu en venskabskamp før de to Nations League-opgør mod Island og Belgien.

Læs også:Kasper Hjulmand før nyt England-møde: Forventer mere åben kamp

Læs også:Kasper Hjulmand holder nøje øje med rangliste: Alle kampe tæller

Læs også:Braithwaite: Højere risiko end under Åge Hareide

---------------------------

Se masser af fede Europa League-kampe med Tottenham, Arsenal, Leicester og Napoli på Dplay - spotpris til tipsbladet.dk-læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus