Video : Tipsbladet
Landshold

Schmeichel fastslår: Sådan bliver det mod Jon Dahl

Kasper Schmeichel ønsker Tomasson held og lykke - undtagen i én kamp.

Den danske landsholdslegende Jon Dahl Tomasson blev mandag præsenteret - helt forventet - som svensk landstræner. Det er noget, som den danske landsholdskeeper Kasper Schmeichel har noteret sig.

I et interview med TV 2 Sporten lykønsker han Tomasson med det nye job, og han peger på, at det er en fremragende mulighed for den forhenværende angriber, som senest har stået i spidsen for Malmö og Blackburn. Begge med succes, påpeger Schmeichel.

Det er dog også noget særligt, at Danmark om få måneder skal møde Sverige som en del af det danske landsholds opvarmning til EM-slutrunden. Og bortset fra dén kamp ønsker keeperen Tomasson held og lykke.

Og det bliver da også en sjov kamp, mener Kasper Schmeichel.

- Det gør det i hvert fald. Det er noget, vi glæder os til. Der er lidt skandinavisk kamp og en masse bi-historier ved siden af nu. Det bliver spændende, lyder det fra Danmarks nummer ét.

Det er Grundlovsdag 5. juni, at Danmark og Sverige skal krydse klinger.

Selv har Sverige ikke kvalificeret sig til EM, mens danskerne er kommet i gruppe med England, Serbien og Slovenien.

Jon Dahl Tomassons første arbejdsdag som svensk landstræner er 1. marts, og hans kontrakt gælder til og med VM-slutrunden i 2026. Tomasson nåede at spille 112 landskampe for Danmark, hvor det blev til 52 mål, som er rekorden. Den har han sammen med Poul "Tist" Nielsen.