18+ | Spil ansvarligt –  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet – Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
Video : Tipsbladet
Landshold

Slovenien - Danmark

Nu går det løs! Danmark tager søndag hul på EM 2024 med et opgør mod gruppens formodede svageste nation Slovenien, der så sent som i november blev besejret med 2-1 i Parken.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18:00
Spillested: MHPArena, Stuttgart
Dommer: Sandro Schärer, Schweiz
På TV: DR1

Holdnyt:
Slovenien:
Danmarks første EM-modstander i Tyskland har vi i helt friskt i erindringen. 

Slovenien var nemlig del af samme kvalifikationsgruppe som Danmark, og de to nationer har således krydset klinger to gange for ganske nylig.

Spiller for spiller bør Danmark være klart bedre end slovenerne, men niveauforskellen i kvalifikationen var ikke så betydelig, som man kunne have håbet på, og Slovenien endte da også som nummer to i gruppen med en marginalt dårligere målscore end Hjulmands tropper.

I kvalifikationens to indbyrdes opgør viste Slovenien sig fint frem mod Danmark. I særdeleshed på hjemmebane hvor de fuldt fortjent fik 1-1, mens opgøret i Parken til gengæld blev tabt med 2-1 efter en af de bedste danske præstationer i lang tid.

Slovenien har tidligere deltaget ved tre slutrunder - to gange ved VM og en gang ved EM, og er røget ud i gruppespillet alle tre gange. Senest helt tilbage i 2010.

Det er med andre ord ikke et landshold, som har for vane at være med på den helt store scene, og de ligner på forhånd også det svageste hold her i Gruppe C.

Udviklingen har dog været positiv over de seneste par år, hvilket illustreres udmærket ved præstationerne i kvalifikationen, hvor de gjorde sig positivt bemærket med højt pres og offensiv fodbold.

Man skal selvfølgelig passe på med at konkludere alt for meget ud fra testkampe, men Sloveniens to seneste kampe med 2-1 sejr over Armenien og 1-1 mod Bulgarien, har næppe fået Hjulmands tropper til at ryste i bukserne. 

Danmark:
Ved VM i 2022 var forventningerne til det danske landshold høje som aldrig før. I hvert fald hjemme i vores egen lille andedam.

De høje forventninger kunne Kasper Hjulmand og co. ikke tilnærmelsesvis indfri, og det hele endte i en kæmpe skuffelse med kun ét point, kun ét scoret mål, og et alt for tidligt exit.

Det er ikke blevet meget bedre siden slutrunden i Qatar, hvor Danmark virkede forkrampede og uden offensive ideer.

Kvalifikationen var nemlig en blandet fornøjelse med svage præstationer mod blandt andre fodboldmæssige miniputtere i Kasakhstan, San Marino og Nordirland, og derfor er forventningerne også tilbage på et mere normalt niveau inden EM i Tyskland

Der er dog masser af potentiale i det danske landshold. Den defensive organisation ser som altid solid ud, vi har spillere fra de største og bedste ligaer i verden, og vi har før bevist, at vi kan spille op med de allerbedste på de gode dage.

Danskerne skal finde tilbage til det frie og bekymringsfrie udtryk, som vi så ved EM i 2021, og måske de lavere forventninger kan hjælpe med netop det.

I hvert fald bød Danmarks to testkampe mod henholdsvis Sverige og Norge på opløftende offensive indsatser, god underholdning, klart forbedrede dødbolde, og frisk energi på midtbanen i form af Morten Hjulmand.

EM-optimismen begynder så småt at komme snigende...

Simon Kjær har døjet med en skade i det seneste stykke tid og forventes således ikke at blive klar til en startplads. 

Karantæner:
Slovenien: Ingen
Danmark: Ingen

Bud på startopstillinger:
Slovenien (4-4-2): Oblak - Karnicnik, Blazic, Bijol, Janza - Verbic, Cerin, Elsnik, Mlakar - Vipotnik, Sesko

Danmark (3-5-2): Schmeichel - Andersen, Christensen, Vestergaard - Mæhle, Hjulmand, Højbjerg, Eriksen, Kristiansen - Wind, Højlund

Dom:
Første gruppekamp mod Slovenien kan vise sig at blive yderst afgørende for Danmarks videre skæbne i turneringen, og derfor handler det om at være helt klar fra start.

Danmark leverede kvalifikationens bedste præstation hjemme mod netop Slovenien tilbage i november, og hvis de kan levere på samme høje klinge lørdag, kan der ikke blive meget tvivl om udfaldet.

Slovenien spiller dog frisk til, og med brandvarme Sesko i front kan der godt blive fare på færde for den danske bagkæde, hvor flere spillere har døjet med skader op til turneringen.

Danmark tager endnu en 2-1 sejr over Slovenien.

Spilforslag:
Danmark vinder til odds 1.73 ved bet365. Husk, at odds kan ændre sig løbende.