Video : Tipsbladet
Landshold

Solbakken: Derfor må Schjelderup vente på debut

Det går dog i den rigtige retning for FC Nordsjælland-nordmanden.

19-årige Andreas Schjelderup har stadig sin første A-landskamp til gode for Norge, men han er på rette vej, fortæller den norske landstræner Ståle Solbakken.

Det sker i et interview med Viaplay, som man kan se i toppen af artiklen, hvor han dog understreger, at det ikke bliver på den lige med det samme, at man ser FC Nordsjælland-profilen med på Norges landshold.

- Nok ikke på den korte bane, hvis du tænker på den næste samling, fordi vi har nogle andre spillere, som har gjort det godt på de positioner. Men hvis han fortsætter udviklingen, som han gør nu, så er der en god chance for, at vi ser ham på A-landsholdet, fortæller Solbakken.

Når det handler om fremtiden, så står det klart for Solbakken, at det handler om, at Schjelderup skal tage det næste skridt, så han kan blive en afgørende spiller på den internationale scene.

Derudover ser han også gerne, at det bliver til flere assister og mål og tage de rigtige valg i kampene. Solbakken bemærker dog, at det har set godt ud i de sidste tre-fire kampe, som han har set med FCN-offensivspilleren.

- Jeg synes, at Andreas er ved at finde tilbage til han var før, han tog til Benfica. Han ser stærkere og hurtigere ud. Han har flere afgørende aktioner inde på banen, og han smiler også lidt, så det hjælper altid, siger han og fortætter:

- Han så ud som en spiller, der var præget, da han kom tilbage (fra Benfica red.), og så var han lidt uheldig med, at FC Nordsjælland fik et kraftigt formdyk, og så blev han på en måde symbolet på formdykket, og det tror jeg ikke var helt fortjent, lyder det fra Solbakken.

I denne sæson er det blevet til i alt 31 kampe for FC Nordsjælland for Schjelderups vedkommende, og han har lavet fire mål og ni assister på tværs af alle turneringer.

Han er i øjeblikket på en lejeaftale fra Benfica, som udløber til sommer.