Solbakken i presset situation: Det skuffer mig
Foto: Getty Images
Landshold

Solbakken i presset situation: Det skuffer mig

Norges muligheder for at komme med til EM kræver helst en sejr over Spanien søndag.

Norges muligheder for at komme til EM i sommeren 2024 begynder at se meget svære ud. Søndag skal de møde Spanien, og hvis det bliver til et norsk nederlag, så er de uden mulighed for at komme med til slutrunden i Tyskland.

Ved lørdagens pressemøde gjorde Norges landstræner rede for, hvordan han har oplevet kvalifikationen - og om han er skuffet over deres position.

- Meget, men vi har betalt for ti dårlige minutter mod Skotland og en dårlig kamp mod Georgien. Nu er vores situation kompliceret, og det skuffer mig selvfølgelig. Men vi skal gøre vores arbejde og blive ved med at brlive, og det betyder, at vi skal slå Spanien. Vi vil prøve med al vores styrke, siger Solbakken.

Når det kommer til, hvorfor det er gået så skævt for nordmændene i denne kvalifikation, så står det klart for den tidligere FCK-manager.

- Vi har manglet noget snedighed på bestemte tidspunkter i vigtige kampe, men spillerne har lært af de fejl. Fodboldspillerne har fået kritik for, hvad der skete i Georgien og mod Skotland og har draget deres konklusioner. Spillets grænser sættes af dommeren, og det skal du tilpasse dig, siger Solbakken og fortsætter om mulighederne for kvalifikation:

- Vi er et stærkere og bedre hold, end da kvalifikationsfasen startede, men vi er i en kompliceret situation, selvom det endnu ikke er umuligt at kvalificere os til Tyskland, lyder det fra den norske landstræner.

Norge har ikke været med til en slutrunde - hverken EM eller VM - siden EM i 2000, hvor man røg ud i gruppespillet.

Ståle Solbakken har senest også fået kritik af sin tidligere landsholdskammerat Kjetil Rekdal, men det har han ikke gidet at bruge tid på. Læs mere om det her.