• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Mads Bye Marboe

Spillerforeningen: Politikere skal presse Qatar

Foto: Getty Images

Spillerforeningen blander sig nu i debatten om VM i Qatar og kommer med opfordring til de danske politikere.

Af Mads Bye Marboe

Spillerforeningen i Danmark mener ikke, at der bliver gjort nok for at sikre bedre vilkår for arbejderne i Qatar. Det slår formand Michael Sahl fast over for DR Sporten.

Han mener, at politikerne som minimum bør tage afstand til arbejdsvilkårene i nationen, der skal være vært for VM i 2022.

- Ingen ønsker at spille et VM på ryggene af mange tusinde døde arbejdere, og spillerne har ikke været med til at beslutte, at VM skal spilles i Qatar. Og når sportsorganisationerne ikke selv magter det, så bør politikerne komme på banen og lægge pres på Qatar og blive ved med at stille krav til regimet.

Også i Norge debattes Qatars VM-værtskab hæftigt, og Erlend Hanstveit, konstitueret forbundsleder i den norske spillerforening, mener ligeledes, at der bør gøres mere for at sikre gode arbejdsvilkår i Qatar.

Over for DR Sporten fortæller både Michael Sahl og Erlend Hanstveit desuden, at et nordisk samarbejde kunne være en god mulighed for at lægge yderligere pres på FIFA for at sikre bedre forhold for migrantarbejderne.

Det kunne omvendt ikke lade sig gøre at få en kommentar fra den svenske spillerforening.