• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Ole Hoffskov

Stortalent slår fast: Vil ikke spille for Danmark

Foto: Getty Images

Islandsk kæmpetalent kan spille for det danske landshold - men det vil han ikke.

Af Ole Hoffskov

Det største islandske fodboldtalent lige nu, 18-årige Kristian Hlynsson, kan spille for Danmarks landshold. Det omtalte Tipsbladet i sidste uge i denne artikel.

Midtbanespilleren, der til dagligt repræsenterer AFC Ajax, blev født i Odense i 2004 og boede i Danmark i de første år af sit liv, og det betyder ifølge FIFA's regler, at han kan tørne ud for det danske landshold, såfremt al papirarbejdet går i orden.

Der er imidlertid ingen grund til, at DBU sætter gang i den proces. Stortalentet fra Ajax vil ikke spille for Danmark.

- Jeg er islænding, og jeg vil spille for Island, fastslår Kristian Hlynsson, der lige nu er samlet med det islandske U21-landshold, over for fotbolti.net.

DBU kan gøre kur til Kristian Hlynsson så længe, at han ikke er noteret for tre betydende A-landskampe, og foreløbig har han slet ikke været udtaget til A-landsholdet. Der er altså tid at løbe på set med danske briller, men det vil formentlig være en flirt lig den, man kan opleve på et morgenværtshus klokken 5.30 en lørdag - dødsdømt på forhånd.

Kristian Hlynsson huserer primært for Jong Ajax i Hollands næstbedste række, men han er noteret for to optrædener på førsteholdet i storklubben - han scorede i dem begge.

På det islandske U/21-landshold er det blevet til seks mål og fire assists i ni kampe.