• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Mikkel Fuhr Nielsen

Tidligere Superliga-spiller bag kæmpe sensation

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Fodbold er svært at kloge sig på, og det beviste Færøerne søndag, da de stik imod alle odds besejrede Tyrkiet i Nations League.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Fodbold er nogle gange forudsigeligt, mens det andre gange beriger med øjeblikke til historiebøgerne.

Et af de øjeblikke skabte det færøske landshold søndag aften i Nations League. Den lille ø med en placering som nummer 125 på FIFA's verdensrangliste besejrede listens nummer 42, Tyrkiet, med 2-1.

14, inklusiv indskiftere, hårdt arbejdende færinger blev hjemme i Torshavn således det første landshold til at slå Tyrkiet i deres Nations League-gruppe, som også tæller Luxembourg og Litauen.

- Det var så stort. Alle var helt oppe og køre. Man fik helt kuldegysninger, fordi folk var så glade og stolte. At vi med så få indbyggere kan slå en så stor nation som Tyrkiet med omkring 80 millioner indbyggere, det burde næsten ikke kunne lade sige gøre, siger den tidligere Vejle-spiller Viljormur Davidsen til Tipsbladet.

- Selvfølgelig er det en sensation. Man kunne mærke med det samme, at det her er kæmpe stort. Nu blev jeg også interviewet af nogle tyrkiske journalister bagefter, og de var virkelig også imponeret over vores præstation. Det var fortjent, at vi vandt kampen. Vi stod ikke bare og parerede, for så at score på et heldigt hjørne. Vi var med hele vejen, og det giver os tro på, at vi godt kan være med, når vi kæmper for hinanden.

Omkring ti grader, halv dårligt vejr og en masse vind havde på forhånd slået tyrkerne en smule ud af kurs. Efter 51 minutter kuldsejlede gæsterne endnu mere, da Viljormur Davidsen sparkede Færøerne i front.

Kort tid efter fordoblede Færøerne føringen, inden Tyrkiet rent kosmetisk fik ændret på lystavlen til sidst. Mens færingerne rakte armene i vejret, så ventede en stor skideballe i Tyrkiet.

- Nogle af spillerne ville ikke en gang give hånd. De vidste godt, at det var en kæmpe fiasko for dem. Nogle havde klassen til at sige tillykke, og så gik de ud, men man kunne godt se på dem, at de virkelig var hårdt ramt af det her. De havde slet ikke set det komme. Det gør det kun endnu større, at vi var så meget inde i deres hoveder. Det er vi stolte af, siger venstre backen til Tipsbladet.

Med sejren slutter Færøerne på tredjepladsen i Nations Leagues række C. Tyrkiet rykker med 13 point op i række B. I januar skiftede Viljormur Davidsen efter mange år i Vejle til Helsingborgs IF.