• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Jacob Quvang

Tosset Hjulmand: Det er virkelig for dårligt!

Foto: Getty Images

Danmarks landstræner sætter ord på den enorme fiasko mod Kasakhstan.

Af Jacob Quvang

VM var et lavpunkt for Kasper Hjulmand som landstræner, men selv VM-fiaskoen blegner sammenlignet med søndagens pinlige 3-2-nederlag til miniputten Kasakhstan. 

Danmark førte ellers 2-0 indtil det 73. minut. Herefter kollapsede holdet, og nederlaget leder tankerne tilbage mod det pinlige 4-0-nederlag til Armenien for ti år siden.

Efter kampen var det også en slagen Kasper Hjulmand, som stillede op til interview hos TV 2. Her betoner han blandt andet, at holdet mangler mentalitet, efter at Kasakhstan reducerer til 1-2. 

- Det her handler ikke om 4-3-3 eller 7-9-13. Det handler om en mentalitet, man skal have på et fodboldhold. Jeg kan ikke huske, at jeg har oplevet det her før, at det basale i fodbold, hvornår man fornemmer sådan en kamp her, ryger ud af holdet. 

- Det vigtigste er, at holdet i sig selv i sin mentalitet ikke reagerer på 1-2-målet og måske endda 2-2-målet. Man skal i hvert fald ikke tabe hovedet. Det er selvfølgelig bekymrende, og det må aldrig nogensinde ske.

- Jeg har ikke på den måde oplevet det på den her måde, at der bliver scoret tre mål imod os på så kort tid. Det er jo virkelig for dårligt, siger Hjulmand, som ikke vil sige, om der sidder noget i de danske spillere efter VM-fiaskoen, hvor man særligt faldt sammen i den sidste gruppekamp mod Australien. 

Han er ligeledes inde på, at det ikke passer særlig godt for ham og holdet, at man nu skal rejse hjem og spredes for alle vinde. Det havde for Hjulmand været optimalt at få fat i spillerne med det samme. 

Danmark står nu noteret for en sejr og et nederlag i gruppen.