Landshold Ole Hoffskov

TV 2 bakker op: Festen må aflyses

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

TV 2, der har rettighederne til at vise Danmarks landskampe, bakker op om, at mandagens storskræmsarrangement i Fælledparken er blevet aflyst.

Af Ole Hoffskov

Der bliver ikke noget storskærmsarrangement i Fælledparken til Danmarks opgør mod Østrig mandag aften, som der ellers har været til landsholdets første tre kampe i Nations League.

Fredag blev der kastet med ølkrus og sågar øldåser i så voldsomt et omfang, at DBU ikke ser anden udvej end at aflyse festen og droppe mandagens arrangement i Fælledparken. Det er ikke sikkerhedsmæssigt forsvarligt at vise kampen på storskærm, lyder det fra unionen.

Den beslutning møder fuld opbakning fra rettighedshaveren TV 2, der har dækket festlighederne i Fælledparken massivt i forbindelse med de seneste tre landskampe.

-  Det er superfedt med den kæmpe opbakning, vi har til Nations League-kampene, både hjemme i stuerne og i fanzonen, men det er rigtig dumt, at der er nogen, der ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt, og at det går ud over de fans, der bare kommer for at hygge sig og se fodbold.

- Det har nu fået den kedelige konsekvens, at storskærmsvisningen af kampen mandag må aflyses, og det er rigtig ærgerligt, men vi bakker selvfølgelig 100 procent op om DBU’s beslutning, siger Kristian Hyldgaard, der er kanalchef på TV 2 Sport, til TV 2.

TV-stationen oplyser, at der fortsat vil være fanzone i Fælledparken før kampen. Den lukker klokken 19.45, og derefter må de fodboldfans, der ikke har billet til Danmarks kamp mod Østrig, traske hjemad. Slukørede, men om ikke andet tørskoede.