• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

TV2-boss: Landsholdet koster ikke i nærheden af, hvad PL og CL koster

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Prisen for tv-rettighederne til landsholdet er steget, men ikke til samme højder som priserne på Premier League og Champions League.

Af Anders Dehn

Frem til 2014 skulle man finde TV2 på sit tv, hvis man ville se det danske landshold spille. Da Discovery købte rettighederne, sagde sportschef på TV2, Frederik Lauesen, at det var for dyrt for hans kanal. Siden er det kun blevet dyrere, men trods alt ikke samme niveau som de store klubturneringer, siger Lauesen til Mediawatch.

TV2 har netop købt rettighederne til at vise landsholdets kampe fra 2022 til 2028. Ekstra Bladet skrev i går, at det koster 165 millioner kroner om året. 

Læs også:Landsholdets kampe vises på TV2 fra 2022

- Tidligere havde vi et andet produkt, hvor vi af DBU købte rettighederne til det danske landsholds hjemmekampe. Da man centraliserede rettighederne, så de dækkede hele Europa, blev det selvfølgelig et andet prisskilt.

- Uden at kommentere prisen er landsholdet overhovedet ikke en billig rettighed, og der har da også været en prisstigning. Men det er ikke en rettighed, som er i nærheden af at koste, hvad eksempelvis Premier League og Champions League koster, siger Frederik Lauesen til Mediawatch.

Læs også:Avis: TV2 betaler næsten en milliard for landsholdsrettigheder

Landsholdets seertal har været centrum for megen opmærksomhed de seneste dage. Kun 357.000 så Nations League-opgøret mod Belgien, hvilket er godt halvt så meget som gennemsnittet for 2019.

Forklaringen er, at Yousee og den Discovery ikke længere har en samarbejdsaftale, så Yousees 1,1 millioner kunder ikke kan se Kanal 5, som sender landskampene. 

Læs også:DBU glæder sig over TV2-aftale: Endnu flere kan følge landsholdet

Læs også:Medie: Discovery er ved at afvikle sportsrettighederne

Læs også:La Liga-premiere udskudt på grund af uenigheder

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - gratis prøvemåned

Superliga

Mere Superliga

Fokus