• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Lasse Sylvest Mikkelsen

VM-boykot: Norge bør lytte til klubber og spillere

Foto: Getty Images

Menneskerettighedsorganisationen Raftostiftelsen mener, at det norske fodboldforbund bør lytte til klubberne og spillernes kritik af VM i Qatar.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

I Norge hersker en aktuel og konkret debat om deres eventuelle deltagelse ved VM i Qatar i 2020.

Efter det i sidste uge kom frem, at mindst 6.750 mennesker er døde i arbejdet med at bygge stadioner, hoteller, veje og lufthavne, så Qatar kan afholde et flot VM.

Det fik flere norske klubber til at opfordre landets fodboldforbund, NFF, til at boykotte slutrunden i det mellemøstiske land.

Det ønsker NFF dog ikke, og det har de givet følgende forklaring på:

- Den vigtigske årsag er, at det er vanskeligt at se, det er i gæstearbejdernes interesse, at VM i Qatar aflyses. Det vil tværtimod sende hundredetusinde af arbejdere ud i akut arbedsløshed, skrev de tidligere på deres hjemmesiden.

Men menneskerettighedsformkæmperne i Raftostiftelsen, der internationalt er anerkendt for deres arbejde med menneskerettigheder, mener, at at NFF bør lytte, når både topklubber, flere spillere og fans nu protesterer.

- Det er et stærkt signal fra norsk fodbold, som NFF bør lytte til, ikke mindst fordi de kommer med en pris. Spillerne ønsker jo egentlig at deltage i et VM. Fansene vil jo gerne se kampene, men vælger i stedet at sige nej. Vi støtter et boykot. Det er på sin plads og er et vigtigt signal, siger daglig leder Jostein Hole Kobbeltvedt til norske VG.

Fredag skal det norske fodboldforbund holde et videomøde med repræsentanter fra en række norske klubber, hvor de skal diskutere VM i Qatar. Det glæder talspersonen for norske fodboldsupportere, Gjert Moldestad, der dog har en anke.

- Det er vigtigt, at NFF lytter til klubberne, men jeg ser samtidigt, at man mere eller mindre har taget sin beslutning, inden mødet har fundet sted, siger han til VG.

Han undrer sig over, om mødet i stedet handler om at overbevise de klubber, der ønsker et boykot.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus