• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Ligue 1 Lars Gram-Hanssen

Svær start: Her er Schmeichels problem i Nice

Foto: Getty Images

Kasper Schmeichel er blevet kritiseret efter sine to første kampe i Nice, men ifølge den franske journalist Patrick Juillard skal den danske landsholdsmålmand nok blive en gevinst for den sydfranske klub på den længere bane. Ifølge Juillard er problemet primært, at Schmeichel og Nice-forsvaret har brug for mere tid til at lære hinanden at kende.

Af Lars Gram-Hanssen

Kasper Schmeichel har i denne sæson indledt et nyt kapitel i karrieren, og starten i Nice har ikke været helt uden udfordringer for den danske landsholdsmålmand. 

Efter 1-1-kampen mod Strasbourg og 1-0-nederlaget til Maccabi Tel Aviv har Kasper Schmeichel således fået kritik i flere franske medier. L'Equipe har eksempelvis klandret Schmeichel for at have begået 'en klodset aktion' i nederlaget i Israel, hvor danskeren blev fanget på mellemhånd, mens Get French Football News har skrevet, at Schmeichel har fået 'en rimelig katastrofal start' i Nice. 

Ifølge den franske journalist Patrick Juillard fra mediet Foot365 har kritikken af Kasper Schmeichel dog taget overhånd. 

- I mine øjne er det ret unfair at udpege Kasper Schmeichel som synderen på den her måde. Han er ikke den eneste, der er ansvarlig for det mål [mod Maccabi Tel Aviv, red.], siger Juillard således til Tipsbladet.

- Medierne langer ud efter ham. Som du ved, så foretrækker Lucien Favre [Nices cheftræner, red.] at spille med bagkæden langt fremme, hvilket betyder, at man efterlader et stort rum bag forsvarsspillerne. Nogle gange tilpasser de sig ikke så godt, og det kan medføre fejl, som angriberne kan udnytte. Hvilket skete mod Strasbourg, hvor Kevin Gameiro scorede, og hvilket så skete igen mod Tel Aviv.

Ifølge Patrick Juillard er situationen den, at Kasper Schmeichel og Nice-forsvaret har brug for lidt mere tid til at lære hinanden at kende på banen.

- Først og fremmest vil jeg sige, at Schmeichel ikke er den eneste, der skal bebrejdes for de to mål. Og vi må heller ikke glemme, at han havde en masse redninger i hans første kamp i Ligue 1. Han havde mange redninger, så det vil være uretfærdigt, hvis vi glemmer det. Jeg vil sige, at det er et kollektivt problem. De passer ikke så godt sammen i øjeblikket.

- Man har Dante, som er meget rutineret, men også meget langsom. Og så har man Schmeichel, der har været vant til at spille bag meget hurtige forsvarsspillere i Leicester som fx Soyuncu, der er meget, meget hurtigere end Dante. Så de er nødt til at tilpasse sig. Det kommer til at tage et par kampe, tror jeg.

Trods den udfordrende start i Nice er Patrick Juillard slet ikke i tvivl om, at Kasper Schmeichel kommer til at blive en stor gevinst for den sydfranske klub. 

- I sidste ende er jeg sikker på, at han bliver en af de bedste målmænd, som Nice nogensinde har haft. Schmeichel gjorde det muligvis ikke perfekt ved de her to mål, han har indkasseret, men det var ikke kun hans fejl, det var også forsvarsspillernes. Vi må heller ikke glemme, at da han blev præsenteret for klubbens fans, så blev han mødt med virkelig store klapsalver.

- Folk er virkelig glade for at have ham, og de håber, at han kan hjælpe Dolberg med at præstere mere stabilt, så Dolberg kan blive en større gevinst for holdet end han har været i de seneste måneder, hvor han har virket lidt deprimeret.

Tipsbladet har også talt med Patrick Juillard om Kasper Dolbergs situation, hvilket du kan læse om i nærværende medie lørdag. 

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.