• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Ligue 1 Jacob Quvang

Forsvarer Schmeichel: Han er ikke doven!

Foto: Getty Images

Meldingerne fra Frankrig går på, at flere af Nice-spillerne har været utilfredse med Kasper Schmeichel, fordi han ikke deltog i en træning. Denne frihed er der dog en fuld forståelse for fra klubbens side.

Af Jacob Quvang

36-årige Kasper Schmeichel har måttet skulle høre på lidt af hvert under sit første år som Nice-spiller. 

Først blev der sat spørgsmålstegn ved hans form, hvilket kun blev blusset yderligere op på grund af den vanskelige start i Nice, hvor han for en kort stund mistede pladsen som førstemålmand. Den har han siden taget igen, og han har overordnet set levereret en rigtig fin sæson, hvor han af flere fremhæves som en af de bedste målmænd i Ligue 1. 

For et par uger siden lød det dog fra det franske, at flere Nice-spillere var utilfredse med den danske målmands fravær fra en træning to dage før en kamp mod Toulouse. Noget der igen blusser op for diskussion om den danske målmand i Frankrig. Det er dog noget, man skal tage fuldstændig med ro, lyder det fra Patrick Juillard, der dækker Nice som journalist hos Sport365. 

- Det er sandt, men det burde ikke komme som den store overraskelse. Dengang han valgte at skifte hertil, kunne han vælge at få noget frihed, som de andre spillere ikke kan have. Det udnyttede han så, forklarer Juillard til Tipsbladet.

Den franske journalist påpeger, at det intet har at gøre med dovenskab fra danskerens side. Han er ikke hentet til klubben for at præstere til træning.

- De ved, at han er i slutningen af sin karriere, og at han også skiftede til Nice på grund af livsstilen. Så det betyder ikke, at han er doven, eller at han ikke arbejder for det. Det betyder bare, at han ikke er en ung spiller på 19, og at der ikke er de samme forventninger til ham. 

- Jeg tror, at han har et lidt andet forhold til staben. Han skal være god i kampene. Det er noget andet til træning. Han har så meget erfaring, og derfor er det anderledes end en ung spiller, som stadig skal lære. Schmeichel kender allerede sin opgave, forklarer Juillard. 

Forventer han bliver
Transfermarkedet nærmer sig, og der sker altid masser af handler i de største ligaer i Europa. Nice er ingen undtagelse, og inden for den seneste tid har klubben blandt andet være rygtet til Hugo Lloris, som har stået for Tottenham i særdeles mange år. 

Alt det har dog kun været på rygtebasis, og det er ikke sikkert, at der sker noget. Schmeichel har da også vist i sin første sæson i det franske, at han har niveauet til at stå mellem stolperne, hvis Nice igen skal høre med til topfeltet i fransk fodbold. 

Patrick Juillard tror da også, at den kommende sæson bliver med danskeren i kassen. Ellers skal der ske noget drastisk.

- Jeg tror ikke, at hans plads vil være til debat. Hvis han bliver der, og han forbliver nummer et, så vil det være helt fint. Så jeg kan ikke se for mig, at han forlader klubben, medmindre han får et rigtig stort tilbud fra eksempelvis Saudi-Arabien. Vi ved jo ikke, hvad der kan ske, påpeger Juillard.

Kasper Schmeichels Nice sluttede på niendepladsen i Ligue 1. Dermed skal klubben ikke spille europæisk fodbold til næste sæson.