• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Ligue 1 Lars Gram-Hanssen

Nice-profil om Schmeichels situation: Ikke nemt

Foto: Getty Images

Kasper Schmeichel er begyndt at få ros for sine præstationer i Nice, og ifølge holdkammeraten Dante er det logisk, at den danske landsholdsmålmand havde brug for tid til at vænne sig til en ny liga.

Af Lars Gram-Hanssen

Det går op og ned i fodbold. 

Efter et par måneder med nådesløs kritik er den franske presse nu begyndt at omtale Kasper Schmeichel i mere positive vendinger. 

Den danske landsholdsmålmand har desuden fået ros af Nice-cheftræner Lucien Favre, og nu har den sydfranske klubs anfører også talt positivt om Kasper Schmeichel. 

I et interview med lokalavisen Nice-Matin er Dante således blev spurgt, om der findes en forklaring på, at Nice-fansene nu endelig har fået lov til at se den bedste version af Kasper Schmeichel. 

- Han var i England i mange år, og denne sommer ændrede alt sig for ham. Han har skiftet hus, sprog, liga, kultur, vaner... som 35-årig er det ikke nemt. Det tog ham tid at tilpasse sig og finde de bedste betingelser for at være den bedste version af sig selv, lyder svaret fra Dante om Schmeichel. 

Den 39-årige Dante, der har en fortid i Bayern München, har spillet i Nice siden 2016. Dante er noteret for 13 landskampe for Brasilien, men har ikke repræsenteret sit landshold siden 7-1-ydmygelsen mod Tyskland under VM i 2014.