Ligue 1 Oliver Okstrøm

Spillede Superliga: Jagtes af Real, Bayern og PSG

Foto: Getty Images

På et år er han gået fra at spille nedrykningsspil i Superligaen til at være på vej til de helt store klubber i Europa.

Af Oliver Okstrøm

Tilbage i foråret 2021 blev den franske offensivspiller Hugo Ekitike udlejet fra Reims til Vejle, hvor han særligt i nedrykningsspillet fik spillet sig mere eller mindre fast ind på holdet og scorede tre mål og lavede to assister.

Siden er han kommet tilbage til Reims, og på det ene år, som er gået siden han huserede i Superligaen, er han blevet voldsomt populær blandt de største klubber i Europa. Først har Newcastle med deres nye position som verdens rigeste klub været på banen, og nu er nogle af de helt store mastodonter ude med følehornene. 

Det skriver den store franske sportsavis L'Equipe.

Her bliver der peget på, at både Real Madrid, Bayern München og Paris Saint Germain har den unge angriber, som mandag blev 20 år på radaren. 

I den seneste sæson af Ligue 1 har Ekitike gjort opmærksom på sig selv ved at score ti mål i 24 kampe for sin franske klub. Og på Transfermarkt er værdien på ham steget fra 4,5 millioner kroner, da han var i Vejle til nu at være på 210 millioner kroner.

Tilbage i januar var Newcastle allerede dengang ude og prøve på at få fingrene i ham, men dengang blev der takket nej.

Englænderne med de nye saudiske ejere skulle nu have fået accepteret et bud denne sommer, men noget peger hen mod, at Ekitike skulle stille for store krav til dem. Læs mere om det her.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.