• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Ligue 1 Jacob Quvang

Schmeichels Nice-frelser: Han var nødt til at lære

Foto: Getty Images

Kasper Schmeichel er for alvor ved at blive populær i Nice med flere flotte præstationer, og nu har hans cheftræner også rost ham forud for fredagens aftenkamp mod Auxerre.

Af Jacob Quvang

Kasper Schmeichel har for alvor fået vendt tingene på hovedet i franske Nice, hvor han efter en sløj start med masser af kritik, pludselig er blevet helten med flere flotte præstationer. 

Han har holdt buret rent seks gange ud af de seneste syv kampe, og han ligner den målmand, som i så mange år har toppræsteret på det danske landshold og i Leicester.

Det har særligt været i 2023, at Kasper Schmeichel har storspillet, og det hænger meget godt sammen med cheftræner Didier Digard. Han blev forfremmet fra assistent til chef den 10. januar, og siden har Nice vundet seks ligakampe og spillet to uafgjorte, uden man har tabt overhovedet. 

Mediet OnzeMondial fremhæver danske Schmeichel, som den spiller, der har flyttet sig mest i en positiv retning. De citerer også Digards svar på et pressemøde onsdag, hvor han sætter ord på Schmeichels tilbagevenden til topformen.

- Jeg tror, at han var nødt til at lære, selv om han er en erfaren spiller. Han forlod en liga, som han altid har spillet i, forlod en kultur hvor han altid har udviklet sig, forlod en klub som han brugte mange år i, og som han kendte alle dele af. Han var nødt til at integrere sig hos os for at forstå, hvordan det fungerer her, siger Digard.

I dag er Schmeichel det klare førstevalg i Nice, men i starten af sæsonen konkurrerede han med Marcin Bulka om pladsen. Bulka blev dog alvorligt skulderskadet, og er det stadig, og derfor har Didier Digard ikke været nødsaget til at træffe det svære valg. 

- Det var nemmere for mig, da jeg kom til, for Bulka var skadet. Jeg valgte at indkalde dem begge og forklare hierarkiet for dem for at gøre Kasper opmærksom på den betydning, han har i gruppen. Han tager sin rolle meget seriøst, og vi høster fordelene på banen, forklarer Didier Digard.

Det er da også til at se på tallene, at det går godt for Schmeichel i Nice. Blot 19 gange har han indkasseret i 23 ligakampe, hvilket er en glimrende statistik. 

Schmeichel og Nice skal fredag aften møde Auxerre i Ligue 1.