• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Lars Gram-Hanssen

'AC' får voldsom kritik: Amatør

Foto: Getty Images

Ifølge den tidligere Liverpool-angriber Stan Collymore er det yderst problematisk, hvis det var nerver, der fik Andreas Christensen til at melde fra til lørdagens FA Cup-finale mod Liverpool.

Af Lars Gram-Hanssen

Andreas Christensen spillede ikke i lørdagens FA Cup-finale mellem Chelsea og Liverpool, og ifølge avisen The Guardian var det danskeren selv, der trak sig, selvom han ikke var skadet. 

Andreas Christensen følte sig angiveligt utilpas, men ifølge The Guardian var danskerens holdkammerater 'chokerede' over hans beslutning. Og historien om Andreas Christensens fravalg har efterfølgende bragt sindene i kog hos flere tidligere topspillere. 

Den tidligere Liverpool-spiller José Enrique har således kritiseret Andreas Christensen, og nu er også den tidligere Liverpool-angriber Stan Collymore ude med riven efter danskeren. 

- Uanset hvilken industri, man arbejder i, så er der en klar linje mellem at agere professionelt eller som en amatør. Og lørdag faldt Christensen i sidstnævnte kategori, lyder det således, ifølge Daily Mirror, fra Andreas Christensen. 

- Så vidt jeg ved, så har han aldrig talt om at have mentale problemer. Og hans tidligere chef Maurizio Sarri har talt om, at han [Andreas Christensen, red.] nogle gange fik mavekramper på kampdagen. Så vi må gå ud fra, at han simpelthen ikke kunne håndtere weekenden. Jeg er ked af, at sige det, men det er altså en del af at være professionel fodboldspiller. 

- I den profession er der uundgåelige tests. Man skal op imod en modstander, og man skal have styr på nerverne og den slags. Og hvis du har underskrevet en kontrakt, hvori der står 'jeg stiller mig selv til rådighed til at blive udtaget og få et vist antal tusinde udbetalt hver uge', så må du enten acceptere det hele eller ændre din aftale. 

- Jeg har i årenes løb kendt masser af spillere, der inden en kamp låste sig inde på toilettet. Men når klokken lyder, så tager du dig sammen og du har 10 gutter omkring dig, som du går på banen sammen med, og så gør du dit arbejde. Pointen ved at være fodboldspiller er, at hvis du kan presse dine fysiske og mentale grænser til at tage ansvar i ekstreme situationer, så er det det, du gør. 

- Der er ingen, der siger, at han skal sætte helbreddet på spil eller gøre skade på sin egen krop eller sind. Men hvis det her bare handler om nerver og om at være nervøs inden store kampe, så bevæger vi os ind i det territorie, hvor det bliver latterligt. Moderne fodboldspillere vil gerne have det hele, og jeg er bekymret over, at vi snart står i en situation, hvor de vil vælge og vrage mellem de kampe, de vil spille. 

Andreas Christensen er blevet rygtet kraftigt til FC Barcelona, og Stan Collymore forudser, at danskeren kan få et problem i den spanske storklub, hvis en lignende situation opstår. 

- Lad os sige, at det sker før El Clasico i næste sæson. En kamp, der kan afgøre mesterskabet. Jeg håber, at Barcelona har undersøgt tingene ordentligt, og at de har sagt til ham 'hør her, vi forstår, at du måske misser tre eller fire kampe om året på grund af det her, men hvis det er tilfældet, så betaler vi dig ikke for de uger, eller også kan der blive trukket nogle tusinde pund om ugen i løbet af kontraktens længde, for at dække for sådan et scenarie'. 

- Spillerne burde være mere åbne og sige 'jeg har det her problem, der dukker op en gang imellem', for det vil folk kunne forstå. Men du kan ikke have situationer, hvor du dropper en FA Cup-finale på dagen eller andre store dage, for det er fuldstændigt unfair. 

Det vides endnu ikke om det var nerver, der holdt Andreas Christensen ude af FA Cup-finalen, eller om danskeren havde et andet problem, der gjorde ham ukampdygtig.