• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Kenneth Jensen

Dansk indkasttræner jubler over Liverpool-mesterskab: Det er vanvittigt

Foto: Thomas Grønnemark

Den danske indkasttræner Thomas Grønnemark har nu været med til at vinde Champions League og Premier League med Liverpool, som han har en freelanceaftale med. Det er noget, der gør ham utrolig stolt.

Af Kenneth Jensen

Det var et spørgsmål om tid, før Liverpool ville vinde det engelske mesterskab, men alligevel begyndte der at ske noget i kroppen på indkasttræneren Thomas Grønnemark, da Christian Pulisic torsdag aften scorede til 1-0 for Chelsea mod Manchester City. 

Liverpool vandt torsdag aften det engelske mesterskab for første gang siden 1990, og Thomas Grønnemark har svært ved at skjule sin begejstring over titlen.

- Det er vanvittigt at have være med til sådan en bedrift, og at jeg har været så stor en del af holdet. Jeg har haft frie rammer til at arbejde med indkast i Liverpool. Det er sindssygt fedt, siger Thomas Grønnemark til tipsbladet.dk.

Han har de sidste par år været tilknyttet klubben på freelanceaftaler, og Grønnemark har altså været ansat, mens klubben har vundet Champions League og Premier League.

En del af forklaringen på Liverpools succes er ifølge Thomas Grønnemark den frihed under ansvar, cheftræner Jürgen Klopp praktiserer i klubben.

Læs også:DBU-boss forklarer: Derfor dropper vi uafgjort i U17-rækkerne

- Da Jürgen ringede til mig i juli 2018, var Liverpool dårlige til indkast. De var nummer 18 ud af 20. Så sagde han, at han havde tillid til mig, fordi jeg ved meget om indkast. Det handler om arbejdsglæde og samarbejde - noget, jeg også selv har skrevet en bog om. Det er en af styrkerne i Liverpool, siger danskeren.

Han fortæller, at klubben nu er bedst i Premier League i indkast, og det betyder blandt andet, at man holder bedre fast i boldene ved indkastsituationer. Dermed har man mere kontrol i kampene. 

Danskeren ved endnu ikke, om der også lander en Premier League-medalje på hans bord, men han ved i hvert fald, at han er blevet meget eftertragtet de sidste par år. Primært på grund af arbejdet i Liverpool.

- I sidste sæson arbejdede jeg med seks forskellige hold, i denne har jeg arbejdet med otte. Det er blandt andre Liverpool, Ajax og Gent, og så har det også været Atlanta United i Major League Soccer. Når man har succes med det, man laver, i så stor en klub som Liverpool, kommer der også større efterspørgsel. Det har jeg også kunnet mærke på antallet af foredrag. Der er mange, der gerne vil bruge min viden, siger Thomas Grønnemark.

Udover mange arbejdsopgaver er interessen for at tale med Grønnemark også vokset. Han fortæller, at han lavede omkring 60 interviews i maj og starten af juni, og han har også tidligere talt med store medier som New York Times og Forbes. 

Læs også:Dansk Liverpool-træner skal hjælpe Thisted

Det er dog arbejdet med nichetræningen, der gør Grønnemark mest tilfreds.

- Det, jeg er mest glad for, er, at indtil Jürgen ringede, var det kun viden om lange indkast, klubber havde, og det kan man godt have succes med, når man har et stort og stærkt hold. Men jeg træner de lange, de hurtige og de kloge indkast, og for klubber som Liverpool og Ajax handler det ikke om at tage lange indkast - det har de ikke holdene til. De skal holde bolden. Og det betyder meget for mig, at Liverpool er gået fra 18 til 1 i indkast, siger danskeren.

Arbejdet med indkast kræver også sit på hjemmefronten for Thomas Grønnemark, for han er væk i halvdelen af året, fortæller han. Derfor sender han også en tak til sine nærmeste.

- Jeg er meget stolt af min familie - de har støttet mig hele vejen, siger han.

Thomas Grønnemark startede sin indkasttrænerkarriere i 2004, hvor han arbejdede i Viborg. Siden har han også arbejdet med klubber som FC Midtjylland og AC Horsens i Danmark, ligesom han altså er kommet til udlandet.

Læs også:Dansk indkasttræner har takket nej til tilbud fra Liverpools konkurrenter

Læs også:Dansk indkasttræner: Jeg vil aldrig træne rivaler samtidig med Liverpool

Læs også:Dansk indkasttræner: Måske er jeg i United eller Tottenham næste år

---------------------------

Se alle de fede Europa League-kampe på Dplay til spotpris for Tipsbladets læsere - SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus