Premier League Troels Bager Thøgersen

Dansker arbejder for Klopp: Det er hemmeligheden

Foto: Getty Images

INSIDER: Danske Thomas Grønnemark har i flere år været tilknyttet Liverpool. I et stort interview fortæller han Tipsbladet om kulturen i klubben.

Af Troels Bager Thøgersen

Da Jürgen Klopp for nylig forlængede kontrakten i Liverpool fra 2024 til 2026, var glæden blandt Liverpools fans stor, og efter en håndfuld sæsoner med triumfer i Champions League og Premier League har den tyske toptræner da også bevist, at han kan styre traditionsklubben til lige så store højder som nogle af de mest ikoniske forgængere.

Liverpool spiller lørdag sen eftermiddag FA Cup-finale mod Chelsea, og om to uger er modstanderen i Champions League-finalen Real Madrid, mens man stadig hænger på i titelkampen i Premier League mod Josep Guardiolas Manchester City.

Danske Thomas Grønnemark har snart i en håndfuld år hjulpet Liverpool som indkasttræner og specialist i spilsituationerne omkring egne og modstandernes indkast.

Og danskeren fortæller i et interview med Tipsbladet, hvordan han især har bidt mærke i kulturen i klubben, når han skal forstå og forklare den succes, der følger Liverpool i disse år.

- Det er jo fedt at synge 'You'll never walk alone' og skrive det online efter en sejr. Men det skal også betyde noget i hverdagen i klubben, og det har ejerne og ledelsen forstået, siger Thomas Grønnemark til Tipsbladet.

- Liverpool er fyldt med ekstremt flinke mennesker, og det er noget, der starter fra toppen og ikke mindst forankret i Jürgen Klopp. Det betyder bare meget, når en leder går forrest, og det gør han.

- Jeg er selvfølgelig farvet, fordi jeg arbejder i Liverpool, men jeg synes, forlængelsen med Jürgen er så vigtig, fordi han er det perfekte udtryk for, at brandet og kulturen i klubben hænger sammen. Og der synes jeg simpelthen, Liverpool er de bedste i verden, siger Thomas Grønnemark.

Når Jürgen Klopp råber af egne spillere, modspillere, trænere og dommere, er man ikke i tvivl om, hvorvidt tyskeren er utilfreds eller ej.

Men ved siden af alvoren trives en positiv ånd, som efter Thomas Grønnemarks vurdering er essentiel for at forstå Liverpool i dag.

- I Liverpool forstår man at veksle mellem at arbejde fokuseret, have det skægt sammen, og så kunne fokusere på arbejdet igen lige efter. Nogle steder kommer man til at have det for sjovt, andre steder kommer man til at tage arbejdet for alvorligt, og skaber en kultur, hvor man bliver bange for at begå den mindste fejl, siger Thomas Grønnemark.

Du kan læse hele interviewet med Thomas Grønnemark i vores trykte udgave af Tipsbladet, der er på gaden i dag fredag og fås sammen med Ekstra Bladet.

Her kan du også høre en vurdering af Liverpools taktik og spillervalg fra den mangeårige Liverpool-fan og danske toptræner Glen Riddersholm.

Læs også mere om Premier League-interesse for et køb af Kasper Schmeichel i Leicester – læs den historie her.