Video : Tipsbladet
Premier League

Dansk keeper imponerer: Overgår Ederson og Raya

Selvom han spiller på et midterhold, så bliver der igen og igen leveret clean sheets fra Lukas Jensen

Det er nok ikke den liga, som bliver fulgt tættest fra Danmark, men i den tredjebedste engelske række har den danske keeper Lukas Jensen gang i en helt forrygende sæson. Det er gået så godt, at han blander sig blandt de målmænd med flest cleansheets i de fem bedste engelske rækker.

Her er det kun Leeds' Illan Meslier, West Bromwich' Alex Palmer samt Portsmouths Will Norris, der har flere med henholdsvis 15, 15 og 16 udgaver af rent bur. Selv har Lukas Jensen 13 styks.

Det skriver Portsmouth-mediet The News.

De 13 er næstbedst i League One, hvor han sammen med Lincoln-holdet er på 10. pladsen, hvilket gør hans præstation endnu mere bemærkelsesværdig.

Det er ikke meget, Lukas Jensen har spillet i dansk fodbold, hvor det højeste niveau har været en Superliga-kamp med Helsingør i 2018. Ellers har han spillet størstedelen af sine kampe i League One, som han også har spillet for i Accrington. I sidste sæson lavede han 10 clean sheets for dem.

Jensen har kontrakt med Lincoln frem til sommeren 2025.

Lukas Jensen er dog ikke den eneste dansker på listen. På en delt ottendeplads finder man Mads Hermansen, som har leveret 11 gange rent bur i løbet af denne sæson for Championship-topholdet Leicester.

Hermansen er i den forbindelse nummer tre i den næstbedste engelske række med førnævnte Meslier og Palmer foran sig.

Øverst på listen blandt Premier League-målmænd er Manchester Citys Ederson, som har ni clean sheets i 25 kampe. Han er lige foran Arsenals David Raya, der har otte clean sheets i 21 kampe. De øverste på listen har alle spillet mindst 32 kampe.