Video : Tipsbladet
Premier League

Daramy på vej til Burnley: Har FCK mon vidst det?

Mohamed Daramy kan blive en interessant spiller at følge under Vincent Kompanys ledelse, vurderer Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen.

Premier League-oprykkerne fra Burnley forhandler med AFC Ajax om Mohamed Daramy, og går det efter planen for den engelske klub, bliver danskeren det næste nye medlem af truppen.

Ifølge transferjournalisten Fabrizio Romano er det især Burnleys manager Vincent Kompany, der vil have Mohamed Daramy til klubben, og det er i sig selv interessant, fastslår Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen.

- Det er jo Guardiolas discipel, der her vil købe Mohamed Daramy, og det ligner en interessant mulighed for landsholdsspilleren, siger han og fortsætter:

- Man kan godt se, hvor Vincent Kompany har spillet en stor del af karrieren, hvem han har lært mest af, og hvorfor Guardiola allerede taler om Vincent Kompany som en, der en dag skal tilbage til City. Selvfølgelig er Burnley ikke på nogen som helst måde lige så gode som City, men Kompany har med held fået Sean Dyches gamle kick and rush-hold til at spille attraktiv og effektiv angrebsfodbold.

Vincent Kompany besøgte Danmark i foråret, og ved den lejlighed blev belgieren både spottet i Brøndby og i Parken. Burnley-bossen var formentlig på besøg for at besigtige Mads Hermansen og Kamil Grabara, men noget tyder altså på, at han endte med at forelske sig i Mohamed Daramy.

Vidste FCK det?
Burnleys flirt med Mohamed Daramy kan meget vel være dødsstødet til FC København, der næppe får offensivspilleren tilbage i dette transfervindue. Det kommer formentlig ikke bag på den danske mesterklub, vurderer Troels Bager Thøgersen.

- Man kan jo få tanken, at FC København allerede havde hørt om Kompanys interesse, da FCK hentede både Elias Achouri og Mohamed Elyonoussi. Kompany var i Parken i foråret, hvor vi alle troede, at han skulle have Kamil Grabara med hjem til England, men mon ikke det også var for at besigtige Daramy, siger Tipsbladets chefredaktør, der tror, at Mohamed Daramy sagtens kan få succes i England:

- Der sker ekstremt meget i Ajax lige nu, og det behøver slet ikke være dumt at komme væk derfra for Mohamed Daramy. Kommer han til Premier League, gælder det så virkelig om at vise, at han kan være der hvert evig eneste sekund, både til kamp og træning. Det bliver én lang eksamen for 'Mo'. Men helt klart også en god mulighed, for Burnley vil gerne spille fodbold, selvom man selvfølgelig slet ikke kommer til at dominere lige så mange kampe som i sidste sæson.

I Burnley kan Mohamed Daramy i øvrigt blive en direkte konkurrent til Jacob Bruun Larsen, som Premier League-klubben hentede tidligere på sommeren. Begge spillere optræder oftest på venstre kant. 

- Det er lidt sjovt at tænke på, men nu er der jo ingen lov om, at de begge skal spille der, de kan også bruges andre steder i offensiven, men der bliver konkurrence om det, hvis Daramy skifter, fastslår Troels Bager Thøgersen.

Mohamed Daramy har stadig tre år tilbage af sin kontrakt i AFC Ajax.