• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Jacob Quvang

- Det værste jeg har oplevet som Man Utd-fan

Foto: Getty Images

Manchester Uniteds 0-5-nederlag til Liverpool er den værste oplevelse, som Jonatan Rying Larsen har haft i sin tid som Manchester United-tilhænger.

Af Jacob Quvang

Søndag aften vil for altid fremstå som et mørkt kapitel i Manchester Uniteds historie. Her tabte man hjemme med hele 0-5 til ærkerivalen Liverpool, og nederlaget kunne have været større, så stor klasseforskel var der på banen. 

Kampen tilslutter sig en række dårlige episoder, som er sket for Manchester United i nyere tid. Sidste år tabte holdet 1-6 til Tottenham. I 2012 endte Premier League-mesterskabet hos Manchester City efter Sergio Agueros sidste sekunds-scoring mod Queens Park Rangers, og året forinden havde man tabte med 1-6 til selv samme byrival. 

Alligevel overgår søndagens nederlag alt dette med længder. Det fortæller Jonatan Rying Larsen, der er stor Manchester United-fan, og som blandt andet er fast deltager i TV3 Sports Premier League-program 'Verdens Bedste Liga'. 

- Det var lidt som ventet, synes jeg, taget de seneste resultater i betragtning. Men det er da dybt rystende, det er det da. Det er det værste, jeg har oplevet som Manchester United-fan. Jeg synes faktisk, at det var værre end at tabe mesterskabet i allersidste sekund til Manchester City tilbage i 2012. 

- Hvis man ser på nogle af de andre resultater. 1-6 til City for ti år siden og 1-6 til Spurs sidste år, så er det her ti gange værre. Især fordi det er Liverpool. Det var foran et fyldt Old Trafford, og at man på den måde bliver udklasset af Liverpool. Både på banen, men også på lægterne og ikke mindst på trænerbænken. Der var klasseforskel, og det er jo et hold, der famler i blinde i øjeblikket. Et hold og en manager, der ikke er deres opgave voksen, erkender Jonatan Rying Larsen, som kalder kampen for et lavpunkt i sin tid som Manchester United-fan. Et hold, han har støttet i tykt og tyndt siden 1997. 

Et lavpunkt har det utvivlsomt også været for mange af tilskuerne, der havde billet til kampen søndag. Her kunne man som TV-seer se massevis af fans udvandre fra Old Trafford efter en times spil, og beslutningen forstår Jonatan Rying Larsen godt, omend han ikke selv havde gjort det.

- Jeg kan godt forstå dem. Jeg kunne aldrig selv finde på at gøre det. Jeg har været på Old Trafford mere end 30 gange og har set nogle rigtig grimme nederlag, blandt andet 0-3 til Liverpool. Jeg kommer aldrig til at forlade stadion før tid. Man kan sige meget om Uniteds fans, men de er ekstremt loyale og vil altid bakke manageren op.

- Men jeg forstår det godt. Nok må være nok, og den her præstation i går var ikke i orden. Det var skammeligt, og ingen kunne være deres præstation bekendt. Det sidste middel man har som fan for at vise utilfredshed er at udvandre, så jeg forstår det godt. Der skal ikke lyde et ondt ord herfra, fortæller han til tipsbladet.dk. 

Tror ikke på umiddelbar Solskjær-fyring
Den person, det har været mindst sjovt for af alle, er sandsynligvis manager Ole Gunnar Solskjær. Nordmanden er efterhånden under et stort pres, og bookmakerne i England er allerede begyndt at spekulere i, hvem der er størst favorit til at overtage managerposten fra Solskjær. 

Jonatan Rying Larsen forventer dog ikke, at Solskjær snart får sig en fyreseddel. 

- Jeg tror, at Solskjær får sæsonen ud. Alle de signaler, der er kommet fra ledelsen i Manchester United, som er blevet lækket til medierne, er, at han ikke er i fare. At han har fuld opbakning. Jeg tror ikke, at der rigtigt er nogen plan B for det her Solskjær-projekt i øjeblikket. Det virker ikke som om, at de har sat nogle skibe i søen i forhold til at tiltrække nogle andre managers. Så jeg tror desværre, at han er i klubben i resten af sæsonen som minimum.

Du siger desværre. Håber du, han bliver fyret? 

- Jeg har sagt længe, at jeg ikke synes, at Solskjær er opgaven voksen til at tage Manchester United videre til det næste skridt, og det er jo selvfølgelig at blive kompetitive i forhold til Premier League, men også i forhold til Champions League. Jeg synes, han skal have rigtig meget ros for det arbejde, han har gjort de sidste to og et halvt år, for de kom virkelig fra et lavt punkt under Jose Mourinho. 

- Men han er ikke dygtig nok rent taktisk. I forhold til den her mandskabsbehandling når man har så mange store egoer, som Manchester United har nu, så når han jo hverken Klopp, Guardiola og Tuchel til sokkeholderne, hvad det angår.

Selv om Jonatan Rying Larsen selv ville foretrække, at Ole Gunnar Solskjær bliver fyret, så gør det ondt på ham, at nordmanden kommer til at stå som ansigtet udadtil på det i øjeblikket usammenhængende Manchester United-hold. 

- Det sejler, og det gør ondt det her, for Solskjær er en klublegende, og han virker som en flink fyr. Uanset hvad der sker her, bliver hans image ikke dårligere blandt klubbens fans. Han vil altid have den her heltestatus for sin rolle i Champions League-finalen mod Bayern München.

- Jeg tror, at det her er sidste stop for Solskjær i Manchester United-sammenhæng, og det er ærgerligt. Alle alternativer end Ole Gunnar Solskjær er nu nærmest værd at foretrække, forklarer han og peger samtidig på, at han hellere havde set Solskjær få en administrativ rolle i klubben som for eksempel en tjans som enten teknisk direktør eller sportsdirektør. 

Indtil videre står nordmanden dog fortsat i spidsen for Manchester United, som med nederlaget til Liverpool nu befinder sig på syvendepladsen i Premier League.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020