Drama til sidst: Everton reddet af VAR mod Liverpool

Everton og Liverpool spillede uafgjort i lørdagens Merseyside-derby, hvor gæsterne ellers var foran to gange.

Lørdag tørnede Everton og Liverpool sammen i det såkaldte Merseyside-derby, og de to mandskaber kom til kampen med vidt forskellige formkurver.

Everton havde således vundet deres seneste fire kampe i Premier League før kampen, hvorfor de også lå nummer et i ligaen, mens Liverpool senest tabte med hele 2-7 til Aston Villa.

Men i lørdagens kamp kunne Everton ikke fortsætte deres stime, da de måtte tage til takke med ét point. Det sluttede nemlig uafgjort, selvom Jürgen Klopp og Liverpool ellers var foran to gange undervejs.

Allerede efter tre minutter bragte Sadio Mane gæsterne foran. Andrew Robertson afdriblede en Everton-spiller i venstre side, før han sendte et fladt indlæg ind i fødderne på senegaleseren, der bragede bolden i kassen.

Umiddelbart efter var Jordan Pickford heldig i en situation, hvor der blev dømt offside i stedet for straffespark til Liverpool. Se den situation i videoen øverst i artiklen.

Knap et kvarter senere kom modsvaret i stedet fra Everton imidlertid, da Michael Keane headede et hjørnespark fra James Rodriguez i mål, og så stod det lige igen.

Herefter skulle der gå næsten en time, før der igen blev scoret, men Mohammed Salah fik sendt bolden i kassen i det 72. minut. Everton fik ikke clearet et indlæg, og bolden havnede for fødderne af Salah, der køligt flugtede sit 100. mål for Liverpool i kassen.

Igen gik der dog ikke længe, før Everton udlignede. Ni minutter senere var brandvarme Dominic Calvert-Lewin nemlig på spil, da han headede bolden i mål. Det var hans niende sæsonmål på syv  kampe.

I slutminutterne kom der lidt yderligere drama, da Richarlison fra Everton blev udvist for en grim tackling på Liverpools Thiago. Og med ti mand så det ud til, at Everton ikke kunne holde stand. I overtiden sendte Jordan Henderson nemlig bolden i kassen, men her blev målet annulleret for offisde efter et VAR-tjek.

Det sluttede i stedet 2-2, og det betyder, at Everton dog fortsat topper Premier League med 13 point efter fem spillerunder, mens Liverpool ligger nummer to med 10 point.