Video : Tipsbladet
Premier League

Fra kulden i Vendsyssel til PL: Tænker "holy shit"

Mads Roerslev gik fra at være reserve i Vendsyssel til at spille mod verdens bedste fodboldspillere i Premier League. Det er noget, han klapper sig selv på skulderen over.

Er der én dansk Premier League-spiller, som har det med at flyve lidt under radaren, så er det Brentford-backen Mads Roerslev. Han stjæler ikke de store overskrifter uge efter uge, men til gengæld er han garant for altid at levere sit ypperste. 

Derfor er han en spiller, som Thomas Frank stoler hundrede procent på. 98 officielle kampe for Brentford taler sit tydelige sprog - 51 af disse har været i Premier League. Tager man et blik over de modstandere, som han har fået chancen fra start imod i denne sæson, så siger det også det hele: Everton, Manchester United, Chelsea, Liverpool og Arsenal. Roerslev foretrækkes, når modstanderen er hård, men hvordan kan det egentlig være?

Det har Tipsbladet spurgt den 24-årige back om over en Zoom-forbindelse.

- Det må du spørge Thomas Frank om! Jeg tror, at det er fordi, at han ved, at han kan regne med mig rent defensivt. Jeg tænker, det er det, der vejer meget i hans bog mod de store hold, som man ved har høj kvalitet på kanterne, siger den tidligere FC København-back. 

Det var netop i FC København, at Brentford købte Roerslev tilbage i sommeren 2019. Her så det ikke ud til, at han havde den store fremtid. I det forår var han udlejet til Vendsyssel, som nærmest ikke brugte ham. Et lejeophold i svenske Halmstads BK et par år tidligere var heller ikke noget at råbe hurra for, så der var ikke mange pile, der pegede mod, at han få år efter skulle lukke ned for stjerner som Mohamed Salah, Raheem Sterling, og hvad de ellers hedder. 


Mads Roerslev i duel med Raheem Sterling. Han kalder Sterling for den sværeste modstander, han har stået over for. Han er dygtig, hurtig og har nogle sjove bevægelsesmønstre, siger han. Foto: Getty Images.

Selv er det en karriereudvikling, som fylder hovedpersonen med stolthed.

- Hvis man ser over de sidste tre-fire år, har det virkelig taget fart. Når man sidder i nogle lidt mørke perioder i sin karriere og tænker, er det sjovt, hvor man er havnet nu, når man ser tilbage på det. Jeg ved ikke, om man kan sige, at jeg havde regnet med det, men jeg er helt vildt stolt over det i hvert fald, fortæller han og fortsætter:

- Min start var ikke en dans på roser, så det var svært for mig i den periode, hvor man gik fra ungdomsfodbold til seniorfodbold. Både i forhold til meget af den tid jeg havde i FCK og også mine to lejeophold, som mislykkedes af den ene eller anden grund.

- Jeg har reflekteret over det, og jeg må indrømme, at når jeg kigger tilbage på det, så klapper jeg mig selv på skulderen over, at jeg aldrig tabte håbet dengang. Når man tænker tilbage på det, står man nogle gange og tænker ”holy shit”. Det har virkelig været nogle svære tider, forklarer han. 

Han nåede at få seks officielle førsteholdskampe for Vendsyssel på et halvt år, men kun fire af disse var fra start. I Halmstads BK blev han kun noteret for en enkelt kamp. Alligevel vil han ikke kalde sin karriereudvikling for surrealistisk.

Vil spille så mange landskampe som muligt
Roerslev var lige fyldt 20, da han pakkede kufferten og flyttede fra København til London. Altså har han været med i Brentfords store eventyr, der har strakt sig over flere år nu med en oprykning på et fyldt Wembley, hvor Roerslev i øvrigt lagde op til Emiliano Marcondes' 2-0-scoring i finalesejren over Swansea. 

Playoff-finalen fremhæver han selv som et højdepunkt i karrieren. Men også det faktum, at Brentford har etableret sig i verdens bedste liga mod konkurrenter, der har langt større økonomier, er noget, som fylder hos ham. 

Kæmpe højdepunkt i karrieren: Playoff-sejren som sendte Brentford i Premier League. Roerslev lagde op til 2-0-scoringen i den kamp. Foto: Getty Images.

Selv om Roerslev spiller mod nogle af verdens bedste fodboldspillere, så er han blevet forbigået, når det danske landshold skal udtages. Det håber han dog vil ændre sig i fremtiden. 

- Jeg vil super gerne spille landsholdsfodbold og håber også, at jeg kommer til det. Jeg har ikke rigtig fået snakket så meget med Kasper (Hjulmand, red.), men som sagt håber jeg, at jeg en dag bliver udtaget og får spillet så mange landskampe som overhovedet muligt.

- Men det er jo selvfølgelig ikke mig, som sætter holdet, slår han fast. 

Der er stor konkurrence på landsholdet, men med Roerslev skal man aldrig sige aldrig, for er der én, der formår at tage den hårde vej mod succes, så er det ham.