Premier League Oliver Okstrøm

Giver grønt lys: Chelsea-salg kommer tættere på

Foto: Getty Images

Der skulle også være en løsning på, hvordan en stor del af pengene fra salget ikke går tilbage til Abramovich.

Af Oliver Okstrøm

Chelsea har i snart tre måneder været inde i en proces, som skal sende klubben på andre hænder. Det kommer efter den nuværende russiske ejer Roman Abramovich satte klubben til salg efter Rusland invaderede Ukraine.

Den kommende ejer ser efterhånden meget ud til at blive amerikaneren Todd Boehly, og der er nu blevet taget to store skridt mod, at han bliver den næste indehaver af London-klubben. Det skriver engelske The Telegraph.

Her bliver der berettet om, at Premier League-myndighederne nu har givet grønt lys til at gennemføre overtagelsen.

Todd Boehly forventer nu efter sigende at få den officielle godkendelse af hans bud. Derudover er Unicef-lederen Mike Penrose blevet udpeget til at tage sig af de penge, som Abramovich skulle modtage.

Det er i første omgang 22 milliader kroner af de 37 milliader kroner, som man forventer, at prisen bliver på klubben. De skal gives til en særlig Ukraine-fond, oplyser lederen fra den store velgørenhedsorganisation til førnævnte avis.

Det kommer efter, at den britiske regering har været tvivlende over, hvordan pengene fra salget kommer til at gå, og det er da også noget, som han adresserer.

- Det, som jeg er mest bekymret for, er politikken og kommunikationen omkring det her, hvor vi kan redde en masse liv. Jo længere politikken spiller, jo længere lider man i Ukraine, lyder det fra Penrose.

Netop politikerne har angiveligt en frygt for, at pengene bliver kanaliseret over til Abramovich igen. Læs mere om den sag her.