• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League tipsbladet.dk

Kan smadre transfermarkedet sammen med City og PSG

Foto: Getty Images

Newcastle United kan forandre måde Premier League og europæisk fodbold, hvis klubbens nye ejer Saudi-Arabien har tænkt sig at skyde milliarder i køb af stjernenavne.

Af tipsbladet.dk

Da Tipsbladet i foråret så nærmere på spillerbudgetterne hos de otte hold i Champions Leagues kvartfinaler, var det nogle pæne milliardbeløb, der kom på bordet.

Manchester City brugte i Tipsbladets vurdering af klubbens årsregnskaber og transferaktivitet knap fire milliarder kroner om året på spillerlønninger og transfers, og også Paris Saint-Germain brugte kassen med omtrent samme beløb i årligt forbrug.

Nu tyder noget på, at der kommer endnu en superklub, der frit kan bruge løs på transfermarkedet, hvis den vælger det.

Det er Newcastle United, lige nu bundhold i Premier League, der rykker alvorligt på sig takket være et ejerskifte, hvor man er gået fra forhadte Mike Ashley til en kontroversiel konstruktion, hvor diktaturstaten Saudi-Arabien har fået kontrollen over den populære traditionsklub.

- Det her kan ende med at øge forskellene både i Premier League og i hele Europa, lyder det fra Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen.

Han leverer i en ni minutter lang video en grundig analyse af den mulige betydning af den saudiarabiske klubovertagelse – se hele den video i toppen af denne artikel.

Du kan også læse hele vores historie fra tidligere i år om nogle af de største klubbers spillerbudgetter – hele den historie finder du her.

Læs også, hvorfor de andre Premier League-klubber er så utilfredse med klubhandlen i det nordøstlige England – den historie finder du her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020