Klar til oprykningsfinale: Marcondes scorede i Brentford-sejr

Brentford er nu kun en sejr fra at sikre oprykning til Premier League.

Brentford er klar til finalen i oprykningsslutspillet i Championship.

Med en 3-1-sejr over Swansea onsdag aften vandt Brentford således 3-2 samlet, efter at Thomas Franks tropper havde tabt det første opgør.

Til onsdagens afgørende opgør havde Thomas Frank sat fire danskere i startopstillingen, da Henrik Dalsgaard, Mathias Jensen, Christian Nørgaard og Emiliano Marcondes var med fra start. Og de fik tidligt markeret sig positivt.

Mathias Jensen sendte nemlig Ollie Watkins i dybden med en skarp stikning efter ti minutter, og den engelske angriber svigtede ikke i en en-mod-en-situation med Swanseas keeper. Han sendte sikkert bolden i mål, og så var det uafgjort samlet.

Der gik ikke længe, før Brentford også bragte sig samlet foran. Blot fire minutter senere sendte stjernen Said Benrahma et indlæg ind i boksen, hvor Emiliano Marcondes headede bolden i kassen.

Der var chancer i begge ender umiddelbart efter, men der blev ikke scoret mere i første halvleg. Det blev der til gengæld efter pausen, hvor Brentford blot skulle bruge 53 sekunder, før et indlæg fra Rico Henry fandt Bryan Mbeumo, som flot flugtede bolden i kassen.

Swansea fik reduceret og bragt lidt spænding tilbage i opgøret, da Rhian Brewster scorede med ti minutter igen. De pressede også på i slutminutterne, men der blev ikke scoret yderligere i kampen, som Brentford altså vandt 3-1.

Brentford skal nu spille oprykningsfinale på tirsdag på Wembley mod enten Cardiff City eller Fulham, der mødes i den anden semifinale. Det opgør fører Fulham med 2-0, før de skal spille returopgør torsdag aften.