• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Jacob Quvang

Klinsmann er vild med dansker: Kan spille for alle

Foto: Getty Images

Alle hold i verden kan bruge den danske landsholdsspiller lyder det fra den tyske legende.

Af Jacob Quvang

Jürgen Klinsmann har været en del af topfodbold gennem flere årtier, og den tyske fodboldlegende har derfor set en masse spillere vise sig frem på de største scener. 

Han kender talent, når han ser det. 

Derfor er det ekstra spændende, når tyskeren sender enorme roser afsted mod danskere, som tilfældet er det med Pierre-Emile Højbjerg. Det gør han i et interview med Viaplay.

Her bliver Klinsmann, der i dag er landstræner for Sydkoreas landshold, og som tørnede ud for Tottenham i sin aktive spillerkarriere, spurgt ind til, om Pierre-Emile Højbjerg er dygtig nok til at spille fast for Tottenham, hvis man går og drømmer om at slutte i top fire. 

Og her er tyskeren ikke i tvivl; han er mere end god nok.

- Højbjerg er absolut god nok til at spille for ethvert hold i verden. Han er en exceptionel midtbanespiller, og jeg kan virkelig godt lide ham. Han er en holdspiller og en kriger, og han har en hel masse energi, fortæller Klinsmann. 

Den danske midtbanespiller er en nøglefigur hos Tottenham, og i denne sæson har han sågar bygget mere slutprodukt i sit spil.

Det kører dog ikke for Tottenham, som lige nu ligner det hold, der trækker sorteper i jagten på top fire, der garanterer Champions League til næste sæson. Dermed er Højbjerg også en central del af et hold, hvor alt ikke lykkes, og det er ganske naturligt at møde den form for modgang, mener Klinsmann.

Han peger på, at det nok skal pege opad igen for Højbjerg, som sammen med det danske landshold også skuffede ved VM i Qatar.

- Alle spillere har gode og dårlige perioder, og meget afhænger af holdets resultater – akkurat som det også gør på landsholdet, hvis du spiller der. Du kæmper med det, når det ikke går godt, som i Qatar for Danmark. Men så går kurven op igen.

- Men han er en spiller, som rigtig mange trænere vil finde plads til i deres planer, og han befinder sig lige nu i en rutsjebanetur med klubben og med landsholdet også, siger Jürgen Klinsmann. 

Pierre-Emile Højbjerg har spillet samtlige minutter for Tottenham i de seneste 14 Premier League-kampe.