Premier League Kenneth Jensen

Kritik for ny trøje: Kan du se, hvad det ligner?

Foto: Getty Images

Newcastle United er på vej med en ny udebanetrøje, der slet ikke ligner noget, man tidligere har set i klubben. Men det ligner til gengæld noget andet, der har med klubbens ejere at gøre.

Af Kenneth Jensen

Der var masser af kritiske røster, da Newcastle United blev overtaget af det saudiske styre gennem investeringsfonden PIF, og selv om de nye ejere har investeret i lokalsamfundet og købt nye spillere, er der nu igen kritik af Newcastles ejerskab.

Saudi-Arabien er kendt for at have dødsstraf, og det er ikke mange uger siden, at man henrettede en del mennesker. Samtidig er det et styre, der for snart fire år siden slog journalisten Jamal Khashoggi. Formentlig fordi han havde været kritisk over for styret i Saudi-Arabien.

Købet af Newcastle United er af eksperter kaldt et glimrende eksempel på sportswashing. Hvor en stat kan bruge en fodboldklub til at vinde sympati og få et bedre ry.

Årsagen til den nye kritik af Newcastle Uniteds ejerskab er, at man er på vej med en ny udebanetrøje, der ikke ligner noget, man tidligere har set i Newcastle.

Men noget ligner det da.

For Newcastle Uniteds kommende udebanetrøje ligner den saudiske landsholdstrøje.

Du kan se trøjen i tweetet herunder - under tweetet er der et billede fra Getty Images af en saudisk landsholdstrøje - den trøje er fra 2020.