Video : Tipsbladet
Premier League

Legende forsvarer Højlund: Skulle have en som Kane

Gary Neville leger med tanken om, hvordan det ville blive, hvis Højlund kunne spille sammen med Harry Kane.

Den danske landsholdsangriber Rasmus Højlund har efterhånden spillet sin første sæson i Manchester United, hvor hans spil undervejs har været genstand for analyser fra nær og fjern.

Den seneste kommer fra United-legenden Gary Neville, som mener, at klubben skal ud og finde en ny angriber, der kan støtte danskeren. Det fortæller han på Sky Sports.

- Jeg ville ønske, han var den anden angriber i denne sæson, jeg ville ønske, han lærte, siger han og fortsætter:

- Forestil dig, hvis han arbejdede sammen med Harry Kane eller spillede med ham, jeg tror, du ville se en helt anderledes spiller. Han er 21 år gammel, han er lidt rodet i sit arbejde, men det er hans første sæson i Premier League, lyder det fra Neville.

I den forbindelse mener Gary Neville, at han blandt andet minder om Darwin Nunez' første sæson i Liverpool, men at Højlund har været den eneste angriber i United, og det er bemærkelsesværdigt, at han har skulle lære at være centerforward i klubben i en alder af 21 år - på egen hånd.

- Problemet for Manchester United er, at enhver spiller, der er underskrevet til at spille fremme, har haft det svært. Det er svært for unge spillere. Jeg håber, de kan skrive under med en anden angriber til sommer for at støtte ham, være en partner for ham, mentorere ham, så han kan lære af dem, forklarer den tidligere back.

I løbet af denne sæson har Højlund scoret 14 mål i 40 kampe på tværs af alle turneringer. Syv af dem har været i Premier League, hvor førnævntes xG-beregninger fortæller, at han har en på 7,4 set over hele sæsonen i den bedste engelske række.

Højlund har kontrakt med United frem til sommeren 2028, hvor der er en option på et år yderligere.