• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Lasse Sylvest Mikkelsen

Liverpool-stjerne: Jeg hader moderne fodbold

Foto: Getty Images

Liverpools spanske midtbanespiller føler, at fodbolden er ved at miste sin "magi".

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

Thiago Alcantara er ikke den store tilhænger af, hvordan fodbolden har udviklet sig de seneste år.

Særligt brugen af videoteknologi til at hjælpe dommerne irriterer ham, og han mener, det skader spillet.

Det fortæller han til The Guardian.

- Jeg hader den den "moderne fodbold" mentalitet: Jeg er mere klassisk, og jeg har altid været imod VAR. Det fjerner essensen af fodbold.

- Vi begår mange fejl, når vi spiller, det skal dommerne også. Der er mange mytiske øjeblikke, der ikke ville eksistere (med VAR, red.) Og når du scorer, selvom det er fra midterlinjen, så er du nødt til at vente, mens mand tænker: "Jeg håber ikke, der var et frispark i opbygningen, jeg håber ikke, der var nogen i offside".

Mens VAR er noget, der er kommet til via fodboldreglerne, så kan man ikke sige det samme om corona, der også påvirker fodboldspillet i høj grad ifølge Thiago.

- Trænere kan kommunikere bedre med os, spillerne kan kommunikere mere. Man mister konkurrenceelementet, men udvikler andre aspekter. Flere udskiftninger betyder, at de hold, der forsvarer sig, kan gøre det i 90 minutter, og de hold, der presser, de kan blive ved hele kampen.

Alt sammen har det den betydning for fodbolden, at det er blevet et hurtigere spil, forklarer Thiago.

- Der er kommet en helt anden fart, rytme, mere tempo, mere fysik. 10'eren eksistere nærmest ikke mere. Vi ser mindre magi, mindre fantasi. Fodboldspillerne laver mere, men hurtigere. der er ingen grund til at drible, fordi du løber.

- Spillerne er bedre udviklede på alle måder. Vi mister de spillere, der er anderledes, playmakeren, der er langsommere, men har en bedre teknik, får ikke samme muligheder mere. De af os der ikke er så hurtige på fødderne skal være hurtige oppe i hovedet. Det er ligesom i livet, man skal tilvænne sig. Alt er i udvikling, fodbold udvikler sig hele tiden.

Thiago skal forsøge at vise sit værd, når Spanien senere lørdag møder Polen. I den første kamp mod Sverige startede ude, og det er spørgsmålet, om han denne gang vil starte inde.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020