• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Mikkel Fuhr Nielsen

Målløs legende: Dansk stjerne er årsag til kollaps

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Siden afgangen af dansk stjerne er det gået helt galt i den ellers så succesfulde Premier League-klub.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

I mange år blev Everton kategoriseret som 'best of the rest', men i de senere år har Leicester overtaget titlen i Premier League.

De har været med helt fremme nogle år, til tider drillet de største klubber og i 2016 vandt de sensationelt det engelske mesterskab. Men i denne sæson er Brendan Rodgers mandskab kuldsejlet.

Man roder rundt i bunden af Premier League, hvor særligt målene regner ind bag klubbens nye førstekeeper Danny Ward. Førhen vogtede Kasper Schmeichel buret på King Power Stadium, og en stor del af kollapset skyldes danskerens fravær.

Det mener den franske fodboldlegende Frank Leboeuf, da Tipsbladet talte med ham under hans besøg i Danmark, hvor han fremviste VM-pokalen.

- For to måneder siden var han kaptajn i Leicester, og se nu den nye målmand i Leicester Ward han lider og Leicester er sidst. På grund af hvad? Fordi Kasper forlod dem. Måske også på grund af, at Fofana skiftede. Men især fordi Kasper forlod dem. Han var lederen på banen, i omklædningsrummet og på målmandsposten.

Kasper Schmeichel skiftede denne sommer Leicester ud med OGC Nice i Frankrig, hvor han har fået skarp kritik for sine præstationer på banen. Frank Leboeuf tager dog danskeren i forsvar.

- Man bliver nødt til at give folk tid, selv hvis det er så god en målmand som Kasper Schmeichel, der ankom fra Leicester. Han har brug for tid til at falde til, sørge for at familien har det godt, børnene er på plads, konen er glad og så får man præstationerne på banen tilbage. Man skal tilpasse sig til en ny liga, nye spillere og hvordan Nice spiller. Jeg er slet ikke i tvivl om, at Kasper Schmeichel bliver en succes i Nice.

- Jeg så ham for landsholdet [mod Frankrig, red.], hvor han var kampens spiller. Jeg hørte det selv blive råbt på stadion. Han var fantastisk. Man mister ikke evnen til at spille fodbold og man glemmer det heller ikke, siger Frank Leboeuf.

Kasper Schmeichel, 35 år, har indtil videre noteret sig for ni kampe i Nice-trøjen. På det seneste er Marcin Bulka blevet foretrukket foran danskeren.