• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Victor Risager

Manchester United jagter tredjepladsen mod Højbjerg og co.

Foto: Getty Images

Få her optakts-punkter til mandagens kamp mellem Manchester United og Southampton.

Af Victor Risager

Leicester City kollapsede søndag aften og indkasserede et skuffende nederlag, og det giver Manchester United en gylden chance. Chelsea tabte nemlig også lørdag, og De Røde Djævle kan nu kravle op på tredjepladsen med en sejr over Southampton mandag aften.

Og der er meget, der taler for en sejr til Manchester United over Pierre-Emile Højbjerg, Jannik Vestergaard og kompagni. Ole Gunnar Solskjærs tropper har været særdeles formstærke på det seneste, men i de seneste år har United ikke haft det nemt på hjemmebane mod Southampton. 

Der venter et spændende opgør, og Spilxperten.com har sørget for ti spændende opta-statistikker til optakten.

Her er 10 optakts-skud til Premier League-braget:
- Manchester United har kun vundet to af deres seneste seks Premier League-hjemmekampe mod Southampton (to sejre, to uafgjorte, to nederalg), efter at have vundet 13 af deres første 14 kampe mod dem på Old Trafford.

- Southampton var bagud men fik 1-1 i den modsatte kamp - kun i 2013-14 har de undgået nederlag i begge Premier League-møder med Manchester United. Dengang spillede de to uafgjorte.

- Southampton har tabt flere kampe (26) og indkasseret flere mål (82) mod Manchester United, end de har mod noget andet hold i Premier League-historien.

Læs også:Billing og Bournemouth tog vital sejr over Schmeichels Leicester

- Manchester United har tabt blot en af deres seneste 15 ligakampe på hjemmebane (ni sejre, fem uafgjorte og et nederalg) og har vundet de seneste fire med en samlet score på 13-2. Før dette havde de tabt tre ud af fem på Old Trafford.

- Manchester United er ubesejret i deres seneste 17 kampe i alle konkurrencer (13 sejre, fire uafgjorte) - de havde sidst en længere ubesejret stime i marts 2013 under Sir Alex Ferguson (18 kampe).

- Manchester United har fået 13 straffespark i Premier League i denne sæson. Intet hold har nogensinde vundet mere i en enkelt sæson i turneringen (også Leicester i 2015-16 og Crystal Palace i 2004-05 havde 13).

- Southampton har kun vundet en af deres seneste 23 Premier League-kampe på udebane mod ’big six’-holdene (en sejr, fem uafgjorte og 17 nederlag). Det var i december 2019, da de vandt 2-0 over Chelsea.

- Enten Marcus Rashford eller Anthony Martial har scoret i 11 af Manchester Uniteds 17 Premier League hjemmekampe denne sæson, og de har ikke tabt i de 11 kampe. De Røde Djævle har vundet 10 og spillet en uafgjort, hvor en af dem har scoret. I deres seks hjemmekampe, hvor ingen af dem har scoret, har Manchester United ikke vundet, men spillet fire uafgjort og tabt to.

- Bruno Fernandes har været direkte involveret i 28 mål i 27 optrædener i den portugisiske og engelske liga kombineret i denne sæson (15 mål, 13 oplæg). Hans 13 målinvolveringer i 10 Premier League-optrædener er flest af en spiller i sine første 10 kampe i turneringens historie - sammen med Mick Quinn.

Læs også:Mourinhos Tottenham slog Arsenal i derbyet om det nordlige London

- Southamptons Danny Ings har scoret først i ni forskellige Premier League-kampe i denne sæson – det er mere end nogen anden spiller. Ings har scoret 19 mål og kan blive den anden Southampton-spiller, der scorer 20 eller flere mål på en Premier League-sæson på 38 kampe. James Beattie gjorde det i 2002-03 (23 mål).

Stillingen i Premier League:

Superliga

Mere Superliga

Fokus