Mourinhos Tottenham slog Arsenal i derbyet om det nordlige London

Med et hovedstødsmål sikrede Alderweireld en 2-1-sejr til Tottenham over Arsenal.

Hverken Tottenham eller Arsenal har i denne sæson haft specielt godt styr på, det og med tre runder tilbage af Premier League er det højst usædvanligt sådan, at ingen af dem er sikre på at komme med i europæisk fodbold i næste sæson endnu.

Søndag tog Tottenham dog et skridt i den rigtige retning, da de netop slog Arsenal med 2-1 i det prestigefyldte Nordlondon-derby mellem de to klubber.

Det var dog en kamp, hvor Arsenal kom klart bedst i gang, da Lacazette sendte Arsenal i front efter 16 minutters spil. Det var dog ikke længe, at de kunne glæde sig over, da Tottenham fik slået tilbage bare tre minutter efter.

Der var det sydkoreanske Son, som stod for udligningen efter en fejl i Arsenal-bagkæden, hvor en dårlig aflevering endte i fødderne på Tottenham-spilleren, som elegant kunne sende bolden i kassen.

Derefter lignede det meget, at det skulle ende 1-1, men med ni minutter tilbage af den ordinære spilletid steg Alderweireld op på et hjørnespark fra føromtalte Son, som han fik sendt videre i mål til 2-1.

Dermed er Tottenham nu på ottendepladsen lige foran Arsenal. Der er de to point efter nærmeste Europa League-kvalifikationsplads, mens Arsenal er fire point efter.

Næste opgave for Tottenham er mod Newcastle på udebane, mens Arsenal skal møde mestrene fra Liverpool.