Maratonfinale endte i Brentford-skuffelse: Fulham er i Premier League

Fulham er Premier League-klar efter en 2-1-sejr over danskerkolonien Brentford i playoff-finalen i Championship. Kampen måtte ud i forlænget spilletid.

Det var et Brentford-mandskab med flere danskere fra start, der tirsdag aften skulle forsøge at spille sig i Premier League mod Fulham i Championships playoff-finale på selveste Wembley.

Cheftræner Thomas Frank havde således både Mathias Jensen, Henrik Dalsgaard og Christian Nørgaard med fra start, mens også Mads Roerslev Rasmussen og Emiliano Marcondes var med på bænken.

De tre danskere og resten af Brentford-mandskabet havde dog svært ved at sætte sig på opgøret i dets indledende fase. Brentford-spillerne syntes meget nervøse, mens Fulham i højere grad formåede at sætte deres aftryk på kampens første halvleg.

Fulham havde da også de største muligheder i første halvleg, men formåede ikke at bringe sig i front.

Brentford kom bedre og mere aggresivt ud til anden halvleg, men kampen fortsatte med at være en yderst taktisk affære med få store, åbne muligheder. Begge mandskaber virkede således til at være mest fokuserede på ikke at komme bagud ved ikke at tage for store chancer.

Med en halv time igen kom Emiliano Marcondes på banen, og han var med til at fortsætte et stigende Brentford-tryk på Fulham, der som anden halvleg skred frem faldt længere og længere tilbage på banen.

Danskerklubben blev dog ikke rigtigt farlige, og kampen måtte derfor ud i forlænget spilletid efter de første 90 minutter.

Kampen fortsatte med at være chancefattig i den forlængede spilletid, men kort før pausen fik vi endelig en scoring. For de danske repræsentanter i Brentford var det dog desværre Fulham, der kom i front.

Fulham-backen Joe Bryan skulle sparke et indlæg ind i boksen langt ude i venstre side, men den 26-årige skotte snød alt og alle ved at sparke et flot, hårdt spark mod den forreste stolpe. Brentford-målmanden David Raya var dog allerede på vej ud for at cleare det ventede indlæg, og så derfor for sent at bolden brækkede ind mod målet.

Den spanske keeper kunne ikke nå tilbage til sin forreste stolpe, og så stod der altså 1-0 til Fulham.

Brentford intensiverede herefter presset for at få det udlignende mål, men udligningen kom aldrig. I stedet kunne danskerkolonien se Fulham lukke opgøret med få minutter igen. Igen var det Joe Bryan, der tog bolden med ind i banen, spillede ét-to med Mitrovic, inden at han sparkede bolden ind bag David Raya. 2-0.

I de døende sekunder fik Brentford pyntet på det med et sandt danskermål. Christian Nørgaard headede et indlæg på tværs til Henrik Dalsgaard, der stangede bolden ind til 2-1.

Flere scoringer kom der dog ikke i opgøret, der dermed endte 2-1 til Fulham. Fulham er dermed klar til Premier League i næste sæson, mens Brentford må tage en ny tørn i Englands næstbedste række.